Παράλληλες σπουδές ή μεταπτυχιακό; Ώρα να επιλέξεις.

Share This Post

Alba & Deree careerguide21

Share This Post

Οι ειδικοί από το Deree και το Alba Graduate Business School, μας δίνουν όλους τους καλούς λόγους για να ξεκινήσουμε σήμερα ένα Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών ή ένα Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών / by Deree, The American College of Greece

Τι είναι: Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρώτο το Deree – The American College of Greece το 2011.

Δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες από ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο (major), είτε για μία υποειδίκευση (minor), δηλαδή έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων, διαλέγοντας από ένα σύνολο 34 ακαδημαϊκών προγραμμάτων (majors) και 89 minors που προσφέρονται. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής της Νομικής σχολής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, όσες οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα κάθε φοιτητή.

Τα οφέλη

  • Παίρνεις συνδυασμένη γνώση και «εκτίθεσαι» όχι σε 1 αλλά σε 2 μοντέλα σπουδών (αμερικανικό και ελληνικό).
  • Αποκτάς πρόσβαση σε μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα study abroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες.
  • Βρίσκεσαι σε ένα διεθνές περιβάλλον σπουδών με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά και μαθητές από 80 χώρες.
  • Παίρνεις πτυχίο με διπλή πιστοποίηση, από τον αμερικανικό οργανισμό NECHE, που πιστοποιεί πανεπιστήμια, ανάμεσά τους το Harvard, Boston, Tufts, και άλλα, καθώς και του βρετανικού Open University (OU). 
ACG Library

Είναι πιο εύκολο από ποτέ. Γιατί;

  • Έχεις ευέλικτο ωράριο μαθημάτων ώστε να είσαι συνεπής με τον διττό σου ρόλο.
  • Μπορείς να μεταφέρεις ακαδημαϊκές μονάδες (credits) από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων, μειώνοντας έτσι τη διάρκεια φοίτησης και επισπεύδοντας την απόκτηση 2 πτυχίων σε 4 χρόνια.
  • Έχεις στη διάθεσή σου ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων!
  • Μπορείς να πάρεις Υποτροφία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ναι, οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για να κάνουν στο Deree την υποειδίκευση (minor) που θέλουν σε ένα Παράλληλο Πρόγραμμα Σπουδών!

Τη χρονιά που μας πέρασε…

Συνολικά 1.159 παράλληλοι φοιτητές φοίτησαν στο Deree!

Το 66,9% αυτών των φοιτητών έλαβαν κάποιας μορφής οικονομική ενίσχυση!

……………………………………………….

Μεταπτυχιακό / by Alba Graduate Business School

Σπούδασες Φιλολογία αλλά βλέπεις ότι οι επαγγελματικές σου επιλογές είναι περιορισμένες; Έχεις πτυχίο Θεολογίας και εργάζεσαι στο τμήμα Μάρκετινγκ διαφημιστικής εταιρείας αλλά οι γνώσεις σου δεν επαρκούν για τις ανάγκες του ρόλου; Έχεις σπουδές Μαθηματικού αλλά σε ελκύει ο χώρος του Τουρισμού και η μετάβαση σε αυτόν σου φαίνεται άλμα στο κενό; Πολλοί από εμάς βρεθήκαμε να κάνουμε το πρώτο μας πτυχίο σε μία κατεύθυνση που απηχούσε όχι μόνο τις επιταγές μίας άλλης εποχής, αλλά και τα ενδιαφέροντα που είχαμε τότε. Καθώς όμως εξελισσόμαστε προσωπικά και επαγγελματικά, πολύ συχνά διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε νέες γνώσεις και δεξιότητες διαφορετικές από αυτές που αποκτήσαμε με το πρώτο μας πτυχίο.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες που να «κουμπώνουν» πάνω στις υπάρχουσες, αλλά ταυτόχρονα να οδηγούν και σε ένα διαφορετικό επαγγελματικό και προσωπικό μονοπάτι σύμφωνο προς τις κλίσεις μας, αλλά και προς τις ανάγκες των καιρών; Την απάντηση μπορεί να δώσει η επένδυση σε ένα μεταπτυχιακό το οποίο δεν είναι μόνο εστιασμένο στη γνώση που περιορίζεται στο εδώ και το τώρα, αλλά στις δεξιότητες που μας προσφέρει, ώστε να είμαστε προσαρμοστικοί σε κάθε συνθήκη απ’ όποιο γνωστικό αντικείμενο και αν προερχόμαστε.

Το χάσμα ανάμεσα στην παλιά πραγματικότητα και τη νέα εποχή, που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, έρχεται να γεφυρώσει το Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Φέρνοντας μαζί του μία εμπειρία μάθησης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, και με άξονες την καινοτομία, την δημιουργικότητα και την ευελιξία, το Alba Graduate Business School ανοίγει εναλλακτικούς δρόμους σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα «στενά πλαίσια» του ακαδημαϊκού background τους και να δουν τον εαυτό τους σε διευρυμένους επαγγελματικούς ρόλους.

Η απόκτηση ενός business mindset, το οποίο προτείνει το Alba, είναι πολλά περισσότερα από νέο ξεκίνημα με στόχο καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, μία επαγγελματική στροφή, ή μία διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων επαγγελματικών οριζόντων.

Είναι ένα ταξίδι προς την απόκτηση μίας νέας νοοτροπίας. Μία διαδικασία που αξιοποιεί τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το ιδιαίτερο background του καθενός, σε συνδυασμό με πρακτικές και εφαρμοσμένες γνώσεις γύρω από το business, με γερές ενέσεις καινοτομίας, οράματος, επινοητικότητας και προσαρμοστικότητας. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι, αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες τους, τόλμησαν να ονειρευτούν έναν άλλον εαυτό και το κατάφεραν.

Κάποιοι, έχοντας στις αποσκευές τους σπουδές Ψυχιατρικής ακολούθησαν ένα ΜΒΑ, για να  πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να εργαστούν στον Φαρμακευτικό κλάδο. Άλλοι με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού μετά από μεταπτυχιακό στο International Business Management μεταπήδησαν στον χώρο  του Business analytics  & Data management σε πολυεθνικές εταιρείες. Άλλοι, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στη Ναυπηγική, στράφηκαν στα Χρηματοοικονομικά Ναυτιλιακών μέσω του αντίστοιχου προγράμματος.

Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και εξίσου ξεχωριστοί όσο ο καθένας. Αρκεί να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο μέλλον και να δει την πιο εξελιγμένη, καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα