Αυτές οι εταιρείες προσλαμβάνουν σήμερα στον κλάδο της Λιανικής! (+ ποιες είναι οι πιο hot ειδικότητες)

Share This Post

companies-hiring-retail

Share This Post

Είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις την αίτησή σου για μια θέση στο Λιανικό εμπόριο και να περάσεις από interview. Δες ποιες εταιρείες προσλαμβάνουν και ποιες θέσεις θέλουν να καλύψουν.

Για να έχεις κάνει κλικ σε αυτό το άρθρο, μάλλον στοχεύεις σε μια καριέρα στον χώρο της Λιανικής. Και πολύ καλά κάνεις – καθώς το Λιανικό εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος Εργοδότης σήμερα (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ) με πάνω από 50.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 50% μερίδιο αγοράς σε σχέση με όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους! Επίσης οι εργαζόμενοι που κάνουν μακροπρόθεσμη καριέρα στον χώρο είναι πολλαπλάσιοι από τους ελάχιστους που το βλέπουν ως προσωρινή απασχόληση. Μια πρόσφατη έρευνα του kariera.gr δείχνει ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις όσων επιλέγουν το Retail, συνεχίζουν να εργάζονται στον κλάδο για πάνω από 10 χρόνια.

Περισσότερες από 370 θέσεις για ειδικότητες που έχουν να κάνουν με το Retail, έχουν ανοίξει στο kariera.gr. Δες τες όλες, μαζί με τις θέσεις ειδικά για Ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Λιανεμπόριο τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους υποψηφίους είναι ότι τους δίνει μεγάλο εύρος επιλογών σε διαθέσιμες θέσεις, π.χ. μπορεί να εργάζεσαι σε επιχείρηση Λιανικής και να είσαι:

  • στις Πωλήσεις
  • υπάλληλος σε κατάστημα
  • ταμίας
  • picker (υπεύθυνος/η για την προετοιμασία και τη συλλογή παραγγελιών)
  • merchandiser (υπεύθυνος/η για την προβολή των προϊόντων στα ράφια) αλλά και visual merchandiser που σχετίζεται περισσότερο με το design
  • οδηγός διανομής
  • στην εξυπηρέτηση πελατών
  • στο Marketing της εταιρείας
  • στην αποθήκη, στα logistics, κ.λπ.

Για να κάνουμε την αναζήτησή σου πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες retail που έχουν βάλει προσφάτως αγγελία στο kariera.gr. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τις προσφερόμενες θέσεις και να υποβάλεις ένα βιογραφικό που θα τους κερδίσει το ενδιαφέρον.

Δες εδώ τα καλύτερα tips για ένα βιογραφικό για θέσεις Πωλήσεων.

Metro ΑΕΒΕ: Η εταιρεία που έχει τα My market και τα METRO Cash & Carry, ανοίγει συνέχεια νέες θέσεις. Δες εδώ 65+ θέσεις που περιμένουν τον επόμενο ιδανικό υποψήφιο – για τα καταστήματα υπάρχουν ανάγκες σε υπαλλήλους, σε pickers, σε συμβούλους πωλήσεων, σε οδηγούς διανομής, αλλά και εργαζόμενους στο marketing, στην τεχνολογία κ.λπ. για τα κεντρικά γραφεία στη Μεταμόρφωση.

Κωτσόβολος. Ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα προσλήψεων κάνει η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Περισσότερες από 90 θέσεις περιμένουν για τον επόμενο Σύμβουλο Πωλήσεων, Τεχνικό, Αποθηκάριο, IT Business Analyst, ακόμα και SAP Financial Consultant και Διευθυντικό Στέλεχος. 

Lidl Ελλάς. Η επιχείρηση σούπερ μάρκετ που έχει διακριθεί ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα, έχει δημοσιεύσει μέσα σε έναν μόλις μήνα 40+ θέσεις για κάθε skill και επίπεδο: από υπάλληλο καταστήματος μέχρι και Διευθυντή. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν μένεις, βρες εδώ την επόμενη θέση σου.

Plaisio Computers. Μια από τις πιο εμβληματικές εταιρείες Λιανικής για είδη Τεχνολογίας, γραφείου και οικιακών συσκευών, έχει πολύ δυνατό εργοδοτικό προφίλ. Σε φαντάζεται με το #UinRetail να συνεργάζεσαι μαζί της ως Sales Advisor στον τομέα της Τεχνολογίας, στο Χαρτοπωλείο και αλλού, αλλά ως Tech Support, συνεργάτης αποθήκης κ.λπ.

B&F. Αν σου αρέσει η γυναικεία μόδα, η B&F είναι ο όμιλος πίσω από τη BSB και τη Lynne. Βρες θέσεις για πωλήσεις αλλά και για buyers, area managers, fashion designers σε περισσότερες από 40 επαγγελματικές ευκαιρίες με προοπτικές, για διάφορα σημεία της Ελλάδας.

JYSK. Η εταιρεία με είδη για το σπίτι δεν κερδίζει μόνο μερίδιο αγοράς αλλά και μερίδιο εργαζομένων, μάλιστα διακρίθηκε το 2023 ως Top Employer. Σήμερα, μέσα από το kariera.gr, ζητάει δεκάδες ανθρώπους για τα καταστήματά της, από Πωλητές/τριες μέχρι Διευθυντές/ντριες.

Volton. Σε μια εποχή που το κεφάλαιο «ενέργεια» κερδίζει έδαφος, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν job openings και εταιρείες ενέργειας όπως η Volton. Ανακάλυψε θέσεις στις Πωλήσεις, αλλά και σε πεδία όπως το Νομικό Τμήμα, το Customer Operations (Business Process Management (BPM) Analyst, κ.λπ.

Σκέφτεσαι αν μπορείς να συνδυάσεις δουλειά στο Λιανικό εμπόριο με δυνατότητες εργασίας εξ αποστάσεως; Δες τις ευκαιρίες που περιλαμβάνουν τηλεργασία εδώ.

Δεκάδες ακόμα εταιρείες Λιανικής προσλαμβάνουν ενεργά. Ρίξε μια ματιά στην Public, τα σούπερ μάρκετ  ΑΒ Βασιλόπουλος, την Attrativo, την Intrafashion (Pink Woman), τη Zakcret με τα αθλητικά είδη, την efood, την Hellenic Duty Free shops (για όπου θες, από τους Κήπους Έβρου ως τον Αερολιμένα Αθηνών), τη Hondos Center, τη Leroy Merlin, κ.ά.

Μια ακόμα πολύ καλή πηγή για να βρεις θέσεις στο Λιανεμπόριο είναι η Hiring Solutions. Δες όλες τις retail θέσεις που έχει δημοσιεύσει, και ακόμα περισσότερες, εδώ.

Οι πιο hot ειδικότητες Λιανικής για το 2023

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της Λιανικής για τους υποψηφίους έχει αλλάξει αισθητά. Η πανδημία Covid, η ψηφιοποίηση και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν διαφοροποιήσει την έννοια του «Πωλητή» αλλά και κάθε άλλη επαγγελματική θέση. Ακόμα και οι τρόποι πληρωμής έχουν αλλάξει (goodbye μετρητά, καλωσήρθατε κάρτες, Paypal, Payzy, και πολλές ακόμα υπηρεσίες και μέθοδοι πληρωμής). Σκέψου πόσο αναπτύχθηκε το e-commerce και άρα η ανάγκη για αποθήκες, προσωπικό διαχείρισης αποθηκών, εξοπλισμού και αποθεμάτων. Συνοπτικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι οι πιο περιζήτητες θέσεις σήμερα είναι:

>Πωλήσεις (αλλά με ένα σύγχρονο… twist). Οι σημερινοί υπάλληλοι πωλήσεων, σύμβουλοι πωλήσεων κ.λπ. δεν περιορίζονται στις γενικές πωλήσεις. Έχουν εξειδίκευση, καλούνται να παρακολουθούν τις προτιμήσεις, τις αγοραστικές τάσεις, να διαχειρίζονται «κρίσεις», αλλά και να παρακολουθούν ένα πολυκαναλικό σύστημα πωλήσεων που περιλαμβάνει ψηφιακές πωλήσεις, τηλεφωνικές πωλήσεις και πωλήσεις σε φυσικά σημεία. Αν οι πωλήσεις είναι το… expertise σου, αμέτρητες ευκαιρίες σε περιμένουν.

>Managers. Φυσικά και είναι πάντα σε ζήτηση οι entry-level ρόλοι στις Πωλήσεις, αλλά παρατηρείται μια άνοδος στις ανάγκες για managers στον κλάδο του Λιανεμπορίου (stores managers, area managers κ.λπ). Η ζήτηση για managerial ρόλους ανεβαίνει όσο αυξάνεται η ανάγκη για οργάνωση, για καλύτερη εξυπηρέτηση, για επίτευξη στόχων και KPIs.

>Merchandisers. Είναι οι άνθρωποι που επιβλέπουν τη συνολική παρουσίαση των προϊόντων στα καταστήματα και στα δίκτυα συνεργατών μιας εταιρείας. Επισκέπτονται τα σημεία ευθύνης τους, παρακολουθούν τον ανταγωνισμό και τις ελλείψεις, σχεδιάζουν την τοποθέτηση των προϊόντων στις κατάλληλες θέσεις για βέλτιστα αποτελέσματα. Σου φαίνεται ενδιαφέρουσα αυτή η ειδικότητα; Κάνε μια αίτηση τώρα.

>Logistics και Αποθήκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφεται αύξηση του συνολικού εμβαδού των αποθηκών, αλλά και τεράστια αύξηση των αναγκών για εργαζομένους στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι τυχαίο, αν αναλογιστείς τις διακυμάνσεις των προμηθειών τους τελευταίους μήνες αλλά και την κεντρική θέση που παίζει πια το online shopping. Οι εργαζόμενοι σε αποθήκες λιανικής οργανώνουν την απογραφή και τα εμπορεύματα, διατηρούν αρχεία με τις παραδόσεις και διαθεσιμότητες, οργανώνουν την ανατροφοδοσία. Ο ρόλος τους είναι περισσότερο από ποτέ κρίσιμος γι’ αυτό και η ζήτηση για τις ειδικότητες αυτές είναι τεράστια. Πάρε μια γεύση από τις ανοικτές θέσεις εργασίας και διεκδίκησε την πιο κατάλληλη για σένα.

Ξέρεις ποιο είναι το προφίλ και οι προτιμήσεις των επαγγελματιών του Λιανεμπορίου; Διάβασε εδώ.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα