Εσύ, τι executive θα γίνεις όταν «μεγαλώσεις»;

Share This Post

elena georgana executive level

Share This Post

Από την Έλενα Γεωργανά, Business Partner @Executive Level

*Η εταιρεία Executive Level είναι ηγέτιδα στον σχεδιασμό premium στρατηγικών για Talent Search, Evaluation και Selection για τους οργανισμούς εκείνους που στοχεύουν στη στελέχωσή τους με Great Leaders.

Μία από τις… παραδοσιακές ερωτήσεις στη διάρκεια μίας συνέντευξης είναι το «πού θα έβλεπες τον εαυτό σου μετά από 5-10 χρόνια».

Ο σκοπός αυτής της ερώτησης δεν είναι προφανώς μία επίκληση στο κληρονομικό σου χάρισμα, αλλά να εκμαιεύσει ο interviewer τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.

Πόσο σχετική είναι αυτή η ερώτηση στη σημερινή εποχή που -λόγω της τεχνολογίας- ολόκληροι κλάδοι αλλάζουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εταιρικοί στόχοι ανανεώνονται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και η οθόνη του κινητού σου όταν κάνεις scroll down!

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι επίσης τόσο πιθανό να είναι ακριβής, όσο και η απάντηση που έδινες στην ερώτηση των παιδικών σου χρόνων: «Εσύ, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Με μαθηματική ακρίβεια, σπάνια γίνεσαι αυτό που δηλώνεις. Ο λόγος είναι απλός. Τα όνειρά μας μεγαλώνουν όσο εξελισσόμαστε. Οι φιλοδοξίες μας γιγαντώνονται όσο η εμπειρία μας εμπλουτίζεται. Το όραμα της προσωπικής μας επιτυχίας γίνεται χειροπιαστό όσο το πλησιάζουμε, και τότε -μόνο τότε- επαναπροσδιορίζεται και ξεκινάμε από την αρχή.

Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αυτός είναι ο προορισμός όλων μας. Η εξέλιξη. Στον εργασιακό χώρο, κάποιοι το ονομάζουν καριέρα. Τι είναι όμως η καριέρα; Είναι κάτι που σχεδιάζεις και πετυχαίνεις με προσήλωση στον στόχο;  Ή μήπως είναι κάτι που σου συμβαίνει όταν ισχύει μία σειρά προσωπικών συνθηκών; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα η επαγγελματική πορεία με στόχο μία υψηλή ιεραρχικά θέση, έναν executive ρόλο, είναι μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία! Άλλωστε, όλοι οι «πρωταθλητές», πρώτα χρειάζεται να οραματιστούν τη νίκη τους για να την πετύχουν.

Θα αναρωτιέσαι τώρα αν αυτό αρκεί! Να κλείσεις δηλαδή τα μάτια σου για μια στιγμή και να σε δεις στο γωνιακό, μεγάλο, executive γραφείο σου. Προφανώς και δεν αρκεί! Εκτός από τα προφανή, γνώσεις, τεχνικές δεξιότητες, πολλή δουλειά, και όλα τα soft skills που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις, υπάρχει κάτι ακόμη που ούτε διδάσκεται ούτε αντιγράφεται! Και το έχεις μόνο εσύ! Είναι αυτό που -αν παρατηρήσεις καλά τον εαυτό σου- το κάνεις καθημερινά, σε όποιες συνθήκες, με κάθε ευκαιρία. Είτε είναι η ακατάπαυστη περιέργειά σου να μάθεις κάτι καινούργιο, είτε είναι η μοναδική ικανότητα που έχεις να συνδέεσαι με ανθρώπους, είτε είναι η αστείρευτη δημιουργικότητά σου, ένα είναι σίγουρο! Πως έχεις ένα μοναδικό ταλέντο που περιμένει να το ανακαλύψεις!

Το ταλέντο σου είναι αυτό που ορίζει τον αυθεντικό εαυτό σου. Το ταλέντο σου είναι αυτό στο οποίο αξίζει να επενδύσεις για να φτάσεις όσο μακριά επιθυμείς και να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι. Το ταλέντο σου είναι αυτό που θα λειτουργεί σαν φάρος κάθε φορά που θα θες να επαναπροσδιορίσεις την πορεία σου. Και με οδηγό το ταλέντο σου, το «ταξίδι» σου, εκτός από αποδοτικό, θα είναι και απολαυστικό, καθώς θα αξιοποιείς τη δύναμή σου σε κάθε σου βήμα.

Σχεδιάζοντας το μέλλον σου με οδηγό το ταλέντο σου, σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι κάθε στιγμή αυτό ακριβώς που επιθυμείς. Εάν το όραμά σου είναι μία θέση σε Executive Level, τότε αυτό θα γίνει, γιατί θα έχεις ήδη αποφασίσει ότι θα τα καταφέρεις, αλλιώς δε θα διάβαζες αυτόν τον Οδηγό Καριέρας…

Και την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν τι θες να γίνεις σε 10 χρόνια, κλείσε το μάτι στο ταλέντο σου… Αυτό ξέρει…

Executive Level
Your Business Partner in Talent Strategy!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch