5 + 1 λόγοι για να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα της INCO Academy – Work In Tech!

Share This Post

Women In Tech

Share This Post

Πέρα από τα πολλά στατιστικά που παρουσιάζονται στις έρευνες, αναφορικά με τη συμμετοχή των γυναικών στα επαγγέλματα τεχνολογίας, διακρίνουμε εξ’ αρχής πως στην ελληνική γλώσσα πολλές ονομασίες εργασιών έχουν κυρίως γένος αρσενικό· ο ηλεκτρονικός, ο τεχνολόγος, ο χημικός κλπ. 

Κάπως έτσι, μαθαίνεις από μικρή πως αυτά δεν είναι επαγγέλματα για σένα.  Σίγουρα δεν είναι όλες οι γυναίκες για το tech, όμως όλες θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αν μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν με αυτό. Άλλωστε, το να εργάζεσαι στον χώρο της τεχνολογίας δεν σημαίνει μόνο αλγόριθμοι και coding. Ο κλάδος της τεχνολογίας, όπως και κάθε άλλος, αναζητά ανθρώπους με πολλαπλά ταλέντα σε θέσεις marketing, διοίκησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και πολλά άλλα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια κινητικότητα! Το να εργάζεται και να διαπρέπει μια γυναίκα σε επαγγέλματα τεχνολογίας, δεν είναι πλέον ταμπού.  Η γυναίκα με ικανότητες στους υπολογιστές και την τεχνολογία, δε θεωρείται πια “περίεργη”.  Το αντίθετο θα λέγαμε κιόλας.  Θεωρείται ευφυής, ελκυστική και πρωτοποριακή!

Βέβαια, τα νούμερα της συμμετοχής στον γυναικών στο Tech είναι ακόμα αρκετά χαμηλά. Υπάρχουν όμως, ομάδες, κοινότητες, φορείς, οργανισμοί όπως η MExoxo που ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν γυναίκες.  Δίνουν βήμα σε εκείνες που ενδιαφέρονται για το information technology, δημιουργούν το πλαίσιο και το υπόβαθρο για μια συναρπαστική σταδιοδρομία.

Ποιος θα αμφισβητούσε τη συνεργασία της INCO Academy με τον google.org που προωθούν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης μέσω της Coursera στον τομέα τεχνολογίας;  Με αυτή την πρωτοβουλία δείχνουν εμπιστοσύνη στις γυναίκες και στις ικανότητές τους να διαπρέπουν στον επαγγελματικό στίβο απελευθερώνοντας τις γνώσεις και τα ταλέντα τους.  Όπως ακριβώς και η ΜΕxoxo, που επιλέχθηκε για να υλοποιήσει αυτό τον σκοπό στην Ελλάδα!

Η ευκαιρία, λοιπόν, είναι μπροστά σου και εδώ οι λόγοι για να μην την χάσεις:

1.Μάθε και ειδικεύσου… in due course, δωρεάν!

Το πρόγραμμα Work In Tech είναι online, παρέχεται δωρεάν και το παρακολουθείς στο δικό σου ρυθμό, σύμφωνα με το διαθέσιμο χρόνο σου. Διαρκεί συνολικά 157 ώρες σε ένα προτεινόμενο διάστημα 3 – 6 μηνών. Μπορείς να κρατάς σημειώσεις, να επαναλάβεις όσες φορές θες τα  video και φυσικά να αποκτήσεις γνώσεις που θα σε βοηθήσουν στο Νο 2.

Daphne Kohler

2. Επαγγελματική αποκατάσταση – Upskilling – Reskilling

Αν έχεις άγνωστες λέξεις στον τίτλο μην ανησυχείς, είναι οι 3 διαφορετικοί λόγοι που θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση για να βρεις νέα εργασία, να μεταπηδήσεις στον τομέα του tech support στην ίδια εταιρεία που εργάζεσαι ή σε άλλη!  
Ξεκινά μια νέα μέρα, με “λίγο” διάβασμα και νέους ορίζοντες.

Drew Faust

3. Ένας κύκλος ζωής – εργασίας – φιλίας

με άλλες 669 γυναίκες όπου όλες θα έχετε έναν κοινό στόχο, ένα νέο “κώδικα” επικοινωνίας και μια νέα πραγματικότητα θα ανοίγεται μπροστά σας. Επιχειρηματικές  ιδέες; Αλληλοϋποστήριξη; Αλληλοβοήθεια; Φιλία; Ίσως όλα μαζί! Γυναίκες ενωμένες! Γυναίκες νικήτριες!

Sundar Pichan

4. Mentors will walk with you, all the way

Η MExoxo έχει επιλέξει, από τον μεγάλο κύκλο ειδικών που συνεργάζονται μαζί της, μέντορες του ΙΤ για να συζητούν μαζί σου καθόλη τη διάρκεια της παρακολούθησης του προγράμματος. Μπορείτε να κάνετε μαζί catch up στην ύλη, να λύνουν τις απορίες σου, να σε στηρίζουν ώστε να ολοκληρώσεις το WIT χωρίς κενά, εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα που παρέχεται.

Brigham Young

5. Break Your Ceiling!

Η Elpida, που έχει βοηθήσει 3000 γυναίκες να σπάσουν τον φόβο τους, να βρουν την ταυτότητά τους και να δημιουργήσουν ένα σύστημα εσωτερικής δύναμης, θα είναι μαζί σου. Τώρα, έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος στα coaching sessions με την Elpida, ως μέρος του προγράμματος Work in Tech! Θα νιώσεις δημιουργική, δυνατή και ελεύθερη!

Marissa Mayer

6. Graduation Ceremony it is!

Η χαρά της επιτυχίας δίνει αισιοδοξία, δύναμη, αυτοπεποίθηση και ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για εξέλιξη!  Μείνε συγκεντρωμένη, διάβαζε συστηματικά, κάνε ερωτήσεις, απόλαυσε τη γνώση που σου δίνεται απλόχερα, μείνε συνδεδεμένη, γίνε μέρος του κύκλου επιρροής, ενέπνευσε τις γύρω σου!  Έφτασες!  Έφτασες εκεί, στην ημέρα που θα νιώσεις άλλη μία φορά περήφανη για τον εαυτό σου που ολοκλήρωσες και αυτόν τον κύκλο!

Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος.  Ποτέ μην το ξεχνάς!

Κάνε την εγγραφή σου τώρα:

Γιατί το να είσαι technology freak είναι cool!

Γιατί αν δε ΣΕ κάνεις εσύ χαρούμενη και επιτυχημένη ποιος νομίζεις θα το πράξει για σένα;

Image courtesy of MExoxo

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch