Γιατί χρειάζομαι βιογραφικό; (+ Video)

Share This Post

why i need cv _ video post

Share This Post

Όλες τις καίριες ερωτήσεις που μπορεί να έχεις σχετικά με ένα ι-δα-νι-κό βιογραφικό, τις μαζέψαμε εδώ στο kariera.gr και σου φτιάξαμε μια σειρά από απαντήσεις + video. Enjoy and learn!

Ένα από τα ερωτήματα που δεχόμαστε από εσάς τους υποψηφίους είναι το αν πράγματι είναι απαραίτητο ένα βιογραφικό σημείωμα. Σε τι βοηθάει έναν υποψήφιο; Το διαβάζουν όντως οι recruiters και οι υπεύθυνοι προσλήψεων;


Η μονολεκτική απάντηση είναι ΝΑΙ. Χωρίς βιογραφικό δεν νοείται προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Είτε σου το ζητήσουν ως “βιογραφικό σημείωμα”, είτε ως “CV” (curriculum vitae) είτε ως “resume”, είναι το ίδιο πράγμα! (Στο εξωτερικό μπορεί να διαφοροποιείται λίγο το CV από το resume, όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφορά). Το βιογραφικό σου σημείωμα είναι αυτή η μία σελίδα (άντε δύο το πολύ) που απεικονίζει γραπτώς τις γνώσεις, τα ταλέντα και τις δυνατότητές σου. Είναι το πρώτο και βασικότερο εργαλείο που καλείσαι να φτιάξεις (όπως έφτιαξε τα πρώτα εργαλεία ο homo erectus!) όταν διεκδικείς μια θέση εργασίας.

Στην ενότητα αυτή, θα σου δώσουμε τα καλύτερα k. tips, μικρές και εύστοχες συμβουλές, «σφηνάκια γνώσης» -με video και κείμενο- για να φτιάξεις ένα CV που θα «κερδίσει» ακόμα και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό εργοδότη!

Γιατί λοιπόν αυτό το εργαλείο έχει τόση σημασία;

⦁ Γιατί είναι ο πιο σύντομος και επαγγελματικός τρόπος να δείξεις σε κάποιον:
⦁ Ποιος ή ποια είσαι
⦁ Τι έχεις κάνει επαγγελματικά
⦁ Τι έχεις σπουδάσει
⦁ Και τι δεξιότητες (skills) έχεις


…ώστε αυτός ο κάποιος να δει αν είσαι κατάλληλος/η για να συνεργαστείτε. Όλοι οι υπόλοιποι τρόποι επαφής που έχεις με μια επιχείρηση, είναι συμπληρωματικοί προς το βιογραφικό. Ακόμα και όσοι πηγαίνουν συστημένοι σε μια εταιρεία, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει αίτηση, το CV τους θεωρείται απαραίτητο.

⦁ Γιατί είναι η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις, και η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει. Όπως λένε και οι φίλοι μας οι αγγλόφωνοι: FIRST IMPRESSIONS LAST. Αν η πρώτη εντύπωση δεν είναι καλή, δεν θα υπάρχει ευκαιρία για επόμενη.

⦁ Γιατί είναι το προσωπικό σου timeline! Είναι σαν το προφίλ που φτιάχνεις στα social media όπου κάποιος βλέπει με χρονολογική σειρά, τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής σου. Αν έχεις τοποθετήσει χωρίς βιασύνες και λάθη τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα προσόντα σου, το βιογραφικό σου θα αποκτά ολοένα και περισσότερους… followers και connections.

⦁ Γιατί το βιογραφικό θα σου δώσει το «πάσο» για μια συνέντευξη. Οι εταιρείες λαμβάνουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες βιογραφικά για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας. Θα καλέσουν (τηλεφωνικά ή από κοντά) για γνωριμία μόνο τους επικρατέστερους υποψηφίους με βάση το βιογραφικό τους.

⦁ Γιατί τα γραπτά μένουν και ένα καλό βιογραφικό σημείωμα, ακόμα και αν δεν αξιοποιηθεί επιτόπου οδηγώντας σε μια άμεση πρόσληψη, θα αποθηκευτεί στη βάση βιογραφικών της εταιρείας και μπορεί να σου ανοίξει μια άλλη πόρτα στο μέλλον. Τα βιογραφικά που δημιουργούν θετικές εντυπώσεις καταχωρίζονται, δεν πετιούνται!

⦁ Γιατί με το βιογραφικό που ανεβάζεις στο kariera.gr, θα μπορούν να σε βρουν οι χιλιάδες εργοδότες που χρησιμοποιούν το portal μας, κάθε φορά που αναζητούν τον επόμενο υποψήφιό τους, το επόμενο Ταλέντο τους. Είναι μεγάλης σημασίας να είσαι παρών/παρούσα για αυτούς.

Γι’ αυτό επιμένουμε στο να δώσεις την πρέπουσα προσοχή, όχι μόνο στο να διαθέτεις ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα, αλλά και να περιλαμβάνει τις σωστές δεξιότητες, και να το διοχετεύσεις με τον κατάλληλο τρόπο, στα κατάλληλα κανάλια.

Στα blog post + video που θα ακολουθήσουν θα πάρεις απαντήσεις για όλα εκείνα που μπορεί να σε προβληματίζουν: από το Τι κάνουμε αν δεν έχουμε προϋπηρεσία μέχρι Ποια keywords είναι καλό να χρησιμοποιούμε.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch