Να χρησιμοποιήσω κάποιο template για το βιογραφικό μου; (+Video)

Share This Post

use template

Share This Post

Εδώ θα δεις πώς θα κάνεις το βιογραφικό σου σημείωμα λίγο πιο ξεχωριστό, λίγο πιο ευχάριστο στο μάτι. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμα -και δωρεάν!- templates που θα σε βοηθήσουν.

Η αγορά εργασίας, όπως φαντάζεσαι, κατακλύζεται από αμέτρητα πανομοιότητα -σε μορφή και σχεδιασμό- βιογραφικά. Εσύ λοιπόν δημιούργησε ένα CV που θα ξεχωρίζει διακριτικά από το πλήθος και θα κερδίζει αισθητικά τον παραλήπτη του! Δε χρειάζεται έχεις ειδικές γνώσεις σχεδιασμού ή να είσαι Designer, μπορείς να αξιοποιήσεις ένα από τα πολλά πρότυπα βιογραφικών (ή αλλιώς templates) που υπάρχουν και να το «κάνεις δικό σου», προσαρμόζοντάς το.

Πάμε να δούμε πού θα βρεις αυτά τα templates.

Όλα τα templates που σου δείχνουμε παρακάτω είναι δωρεάν και είναι εύκολο να τα παραμετροποιήσεις.

1. Word (της Microsoft)

Αν διαθέτεις τα Office των Windows, τότε σίγουρα χρησιμοποιείς το Word. Ποιος είπε ότι τα αρχεία Word πρέπει να είναι μόνο ασπρόμαυρα ή βαρετά; 

Πώς θα τα βρεις; Στη σελίδα του Word, πας Νέο αρχείο ???? Περισσότερα πρότυπα ???? Βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές. Εύκολο.

*Μπορείς να βρεις κι άλλα ενδιαφέροντα templates στο site στην ιστοσελίδα της Microsoft templates.office.com.

2. Pages (της Apple)

Αν είσαι Apple freak και χρησιμοποιείς Mac, έχεις κι εσύ στη διάθεσή σου μια πληθώρα έτοιμων υποδειγμάτων στο Pages, για να τα διαμορφώσεις ανάλογα με το γούστο σου.

Δες πόσα templates υπάρχουν και εδώ.

3. Sites με templates

Με μια αναζήτηση στο internet θα βρεις αρκετά sites που παρέχουν templates και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πειραματιστείς με τη δημιουργία και τη σχεδίαση του δικού σου βιογραφικού. Μερικά από αυτά τα sites έχουν πρότυπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς κόστος, και μερικά άλλα επί πληρωμή. Πιστεύουμε όμως ότι τα δωρεάν, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου!

Μερικά από αυτά τα sites είναι:

ResumeGenius.com

Resume.io

Zety.com

Cvmaker.com

Resumecoach.com

Novoresume.com

Canva.com

Όπως θα δεις, στα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία, μπορείς να επιλέξεις και το στιλ βιογραφικού που σε εκφράζει πιο πολύ: Επαγγελματικό; Απλό; Μοντέρνο; Δημιουργικό;

Μερικά ακόμα πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου:

  • Το πόσο «συντηρητικό» ή «δημιουργικό» template θα χρησιμοποιήσεις, εξαρτάται από το είδος της δουλειάς που διεκδικείς. Για πιο δημιουργικά επαγγέλματα (για παράδειγμα: καλλιτεχνικές θέσεις ή προγραμματισμό), διάλεξε πιο πρωτότυπα templates. Για θέσεις εργασίας που ανήκουν σε κλασικούς κλάδους (χρηματοοικονομικά κλπ) προτίμησε πιο λιτές και συμβατικές λύσεις. 
  • Τα templates δεν κάνουν το CV να δείχνει μόνο πιο προσεγμένο, αλλά και πιο ευανάγνωστο, τονίζοντας ό,τι θες εσύ να τονιστεί (Εκπαίδευση, Προϋπηρεσία, Δεξιότητες κλπ).
  • Αν έχεις δει σε φίλους σου δικά τους πρότυπα βιογραφικών και θες να χρησιμοποιήσεις αυτά, go ahead! Απλώς άλλαξε ό,τι μπορείς, άλλαξε χρώματα και γραμματοσειρές, άλλαξε λίγο τη δομή. Μην κάνεις αντιγραφή.
  • Δώσε μεγάλη προσοχή στο να προσαρμόσεις όλα τα πεδία με τις δικές σου πληροφορίες, βάζοντας τις απαραίτητες πινελιές που θα αναδείξουν τη μοναδικότητα του βιογραφικού σου. Αν κάποιο από τα πεδία που περιλαμβάνει ένα έτοιμο template δεν το χρειάζεσαι, αφαίρεσέ το τελείως. 
  • Αφού προσθέσεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σώσε το αρχείο σου κατά προτίμηση ως PDF. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και ως Word, αλλά το PDF είναι καλύτερο γιατί κρατάει σταθερή τη μορφοποίηση που έχεις κάνει. 

*Χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες για τα templates; Θα τις βρεις παρακάτω:

Στα blog post και videos που ακολουθούν, θα δούμε μερικές αξιόλογες συμβουλές για το περιεχόμενο του CV σου, όπως τι skills πρέπει να αναφέρει , και ποιες λέξεις-κλειδιά να συμπεριλαμβάνει για να σου δώσει το προβάδισμα .

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch