Pro tips για να προετοιμαστείς σωστά για κάθε event εύρεσης εργασίας

Share This Post

pro-tips

Share This Post

Οι Ημέρες Καριέρας του kariera.gr είναι εδώ και αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία να προσεγγίσεις οργανωμένα τους εργοδότες που θέλεις. Δες τι θα χρειαστείς για να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε ένα οργανωμένο event για εύρεση εργασίας, τότε ίσως δεν έχεις ζήσει τη μοναδική εμπειρία του να έχεις συγκεντρωμένες μπροστά σου, ζωντανά, πολλές ευκαιρίες μαζί. Η αναζήτηση εργασίας μέσα από το internet μπορεί να έχει τα θετικά της (ανωνυμία, χρονική ευελιξία κ.λπ.) αλλά οι Ημέρες Καριέρας θεωρούνται από εργοδότες και εργαζόμενους ως απαράμιλλη «συνάντηση» που σου επιτρέπει να γνωρίσεις αληθινούς ανθρώπους, να διαπιστώσεις διαφορές μεταξύ των εταιρειών, να πάρεις επιτόπου γνώση και πολύτιμη πληροφορία, και να βρεις τελικά την επόμενή σου δουλειά.

Αυτό το σαββατοκύριακο, 21 και 22 Οκτωβρίου, το kariera.gr διοργανώνει το μεγαλύτερο αντίστοιχο event για την απασχόληση, τις Ημέρες Καριέρας 2023. Περισσότερες από 100 δημοφιλείς εταιρείες-εργοδότες θα είναι εκεί, για να γνωριστείτε και να ερευνήσετε από κοινού, προοπτικές συνεργασίας.

Για να αξιοποιήσεις κάθε τέτοιο event στο έπακρο, είναι καλό να έχεις υπόψη σου μερικές σημαντικές συμβουλές:

Πριν το event

  1. Έλεγξε ποιες θα είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν στο event και τι άλλες δράσεις θα γίνουν, και φτιάξε ένα πλάνο («Τι θέλω να δω;», «Ποιες εταιρείες θα ήθελα να γνωρίσω και να με γνωρίσουν;», «Πώς να υπολογίσω τον χρόνο μου ώστε να παρακολουθήσω ομιλίες;»), ώστε να κινηθείς στοχευμένα πρώτα σε αυτά που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ.

Μιλήσαμε με εκπρόσωπο της Kaizen Gaming, που είναι στο Top 5 των Best Workplaces στην Ελλάδα, για τις παροχές που προσφέρουν: Συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη, Ευέλικτες μορφές εργασίας, Πλάνο υγείας  & well-being, Εργασιακό περιβάλλον των υψηλότερων standards, είναι μερικές μόνος από τις παροχές που θα έχεις στην Kaizen Gaming. Συζήτησέ τα όλα από κοντά στο περίπτερο της Kaizen Gaming.

  1. Προτίμησε να κάνεις την εγγραφή σου από πριν, για να μην περιμένεις σε τυχόν ουρές την ημέρα της διοργάνωσης.
  2. Φτιάξε ένα προσεγμένο βιογραφικό (αν δεν έχεις ήδη) ή επικαιροποίησε αυτό που έχεις, και ανέβασέ το online μαζί με την αίτηση συμμετοχής σου. Στη σελίδα εγγραφής για τις Ημέρες Καριέρας 2023 υπάρχει πεδίο για να υποβάλεις το CV σου, το οποίο θα σταλεί κατευθείαν σε όσες εταιρείες διαθέτουν το ειδικό CV Smart Pass.
  3. Τύπωσε μερικά βιογραφικά να έχεις μαζί σου. Τακτοποίησέ τα σε έναν περιποιημένο φάκελο. Στον φάκελο μπορείς να βάλεις και το portfolio σου αν διαθέτεις, δηλαδή δείγματα από προηγούμενες δουλειές σου.

Extra tip: Εάν ενδιαφέρεσαι για διαφορετικές μεταξύ τους θέσεις εργασίας, τότε καλό είναι να έχεις μαζί σου και άλλες εκδοχές του βιογραφικού σου, προσαρμοσμένες ανάλογα με τη θέση.

  1. Μελέτησε κάποιες απαραίτητες πληροφορίες για τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν. Είναι ωραίο όταν θα συναντηθείς με κάποιον εκπρόσωπο εταιρείας να γνωρίζεις ήδη κάποια πράγματα, όπως η κουλτούρα τους και η αποστολή τους Πώς θα τα μάθεις; Στα site τους και στα social media τους οι εταιρείες έχουν ό,τι χρειάζεσαι. 

Στον χώρο της Kaizen Gaming στις Ημέρες Καριέρας 2023, η κουλτούρα του #oneteam, δηλαδή η έμφαση στη δύναμη της ομάδας, είναι από τα βασικά στοιχεία. Δείξε το ομαδικό σου πνεύμα και ενέπνευσέ τους την εμπιστοσύνη που χρειάζεται.

  1. Ετοίμασε μια μικρή προφορική παρουσίαση του εαυτού σου (τι έχεις σπουδάσει, που έχεις εργαστεί, ποιος κλάδος σε ενδιαφέρει, ποιοι είναι οι στόχοι σου κ.λπ.). Αν δεν έχεις ξαναδουλέψει στο παρελθόν, μην ανησυχείς: δώσε το στίγμα σου με βάση τα ενδιαφέροντα και την εκπαίδευσή σου.
  2. Σκέψου μερικές ερωτήσεις που θα ήθελες να κάνεις στους εκπροσώπους των εταιρειών που σε ενδιαφέρουν.

Τη μέρα του event

  1. Φόρεσε κάτι με το οποίο νιώθεις άνετα αλλά που δείχνει και τον επαγγελματισμό σου. Το business casual ντύσιμο είναι πάντα winner! Ένα υφασμάτινο παντελόνι ή μια midi φούστα, και ένα πουκάμισο ή μια μπλούζα χωρίς έντονα prints είναι μια χαρά. 
  2. Πάρε μαζί σου τον φάκελο με τα βιογραφικά (ή το portfolio σου όπως είπαμε) και μαζί ένα σημειωματάριο με ένα μολύβι ή στιλό για να σημειώνεις όσα σε ενδιαφέρουν. Οι Ημέρες Καριέρας Αθήνας 2023 περιλαμβάνουν ομιλίες και workshops οπότε σίγουρα θα θες κάτι να σημειώσεις.
  3. Μην αγχωθείς για να τα προλάβεις όλα. Αν δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε κάποια ομιλία που σε ενδιαφέρει, να θυμάσαι ότι όλες θα προβάλλονται ζωντανά και μέσω live streaming, τόσο στο kariera.gr όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube και στο facebook. Επίσης, μετά το event, τα βίντεο θα αναρτηθούν στο YouTube κανάλι του kariera.gr, για να παρακολουθήσεις τις ομιλίες όποτε θες και όσες φορές θες.
  4. Πάρε μαζί σου έναν φίλο ή μια φίλη σου. Είναι ενθαρρυντικό να ζήσετε αυτή την εμπειρία μαζί!
  5. Βάλε το πιο ζεστό σου χαμόγελο, θυμήσου όσα έχεις πετύχει μέχρι στιγμής και ξεκίνα. Τα καλύτερα είναι μπροστά σου!

 

Κάνε την εγγραφή σου σήμερα και έλα δωρεάν στις Ημέρες Καριέρας 2023, το σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Θα είμαστε όλοι εκεί. Platinum Χορηγός η Kaizen Gaming.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch