Νέα ηγετική οπτική μέσα από τις οπτικές ίνες

Share This Post

phoenix-careerguide23

Share This Post

Μια συνέντευξη με τον ΗΛΙΑ ΛΕΚΑ, Managing Director της Phoenix Engineering

Από ποιες ειδικότητες απαρτίζεται η εταιρεία σας; Ποιος θα μπορούσε να κάνει αίτηση σε εσάς;
Ενδεικτικά θα έλεγα ότι ο όμιλος της Phoenix Engineering αξιοποιεί μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων από junior έως και senior level, εργαζομένους με δυνατό background σε πεδία όπως: project management, προμήθειες, HR, data analysis, εξυπηρέτηση πελατών και φυσικά εργατοτεχνικό προσωπικό. Ένας δυνητικός υποψήφιος θα χρειαστεί να έχει ενδιαφέρον για τον κλάδο μας, θέληση να εργαστεί εντός μιας πολύ νέας ομάδας –ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων μας είναι τα 30 έτη− με γρήγορους ρυθμούς και ευελιξία κινήσεων, αλλά και όρεξη να συμμετέχει στη βελτίωση των υποδομών επικοινωνίας και κατ’ επέκταση της ζωής των ανθρώπων στις χώρες δραστηριότητάς μας.

Τι είναι αυτό που κάνει μια νέα –όπως η δική σας− εταιρεία, ώστε να δημιουργήσει τους δικούς της «ηγέτες»;
Αναμφισβήτητα, σε μια νεοφυή εταιρεία όπως η δική μας, η πρόσληψη νέων προσώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και γεμάτων με όνειρα, στόχους και όρεξη για δουλειά συνιστά καθοριστική παράμετρο στη γέννηση ενός «ηγέτη». Αυτό ωστόσο αποτελεί μόνο τη βάση, καθώς το αναπτυσσόμενο περιβάλλον της εταιρείας, η συνεχής επένδυση και εκπαίδευση των εργαζομένων δίνει την ευκαιρία στα άτομα που το επιθυμούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο της δυναμικής τους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προοπτική για την επαγγελματική εξέλιξη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το Training Center της εταιρείας;
Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη εύρεσης προσωπικού, αλλά και την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο των οπτικών ινών στη χώρα μας, η εταιρεία μας προχώρησε στη δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου Training Center για τους τεχνικούς και τους μηχανικούς μας. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στη σωστή εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου, το Training Center έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων μέσω μιας οργανωμένης δομής εκπαίδευσης, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και υπό την καθοδήγηση των άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτών. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπουμε στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους που δεν διαθέτουν την εμπειρία, αλλά έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, να απασχοληθούν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και την εγκατάσταση οπτικών ινών.

“The harder you work,
the luckier you get”.

Ο ίδιος είστε ένας άνθρωπος σε νεαρή ηλικία και με ηγετικό ρόλο. Είναι θέμα ηλικίας τελικά η απόκτηση ηγετικών θέσεων;
Η απάντηση είναι όχι. Είναι όμως θέμα εμπειρίας, χαρακτήρα, πολλής δουλειάς και λίγης τύχης. Προσωπικά είχα την τύχη να δουλέψω κοντά σε πολύ ικανούς, έμπειρους και ανοικτούς ανθρώπους. Έτσι, ξεκινώντας τη δική μου εταιρεία, είχα ήδη λάβει μια συμπυκνωμένη δόση εμπειρίας, που με έκανε να νιώσω πως μπορώ να ανταποκριθώ στις διαχειριστικές προκλήσεις.
Όπως λένε, ένα καλός ηγέτης κάνει λάθη. Σημασία έχει να τα αναγνωρίζει και μάλιστα γρήγορα. Και εδώ η νεαρή ηλικία θα έλεγα πως ενισχύει την προσαρμογή στις εξελίξεις, στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και σε ό,τι αφορά την επαφή και τη σχέση με τους ανθρώπους μιας εταιρείας, που είναι άλλωστε και η κινητήριος δύναμή της.

Αν μπορούσατε να συμβουλεύσετε κάποιον που θέλει να εξελιχθεί στον κλάδο σας, τι θα του λέγατε;
Σε γενικές γραμμές θα συμβούλευα κάποιον να επιλέξει το σωστό εργασιακό περιβάλλον και μια εταιρεία με αξίες που τον εκφράζουν, να είναι έτοιμος για πολλή δουλειά στο αντικείμενο που του αρέσει, αλλά και να επενδύσει χρόνια στον εργοδότη που θα επιλέξει. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας σε κανέναν κλάδο. Μου αρέσει και χρησιμοποιώ συχνά την εξής φράση: “The harder you work, the luckier you get“, που σημαίνει πως μέσα από τη δουλειά του κανείς θα βρει και την τύχη που -σίγουρα- χρειάζεται για μια καλή επαγγελματική εξέλιξη.

New leaders testimonials

«Η πρώτη μου θέση στη Phoenix Engineering ήταν τον Μάιο του 2021 ως βοηθός λογιστή. Προτού ξεκινήσω στην Phoenix, είχα τον εν ολίγοις συντηρητικό στόχο να συσσωρεύσω
εμπειρία γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο και τα οικονομικά αυτού. Στη Phoenix όχι μόνο
εκπλήρωσα αυτόν τον στόχο, αλλά βρήκα ένα επαγγελματικό περιβάλλον και μια διοίκηση που μου παρείχε όλα τα εφόδια και τις ευκαιρίες ώστε να εξελιχθώ επαγγελματικά και να φτάσω να είμαι σήμερα ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος».
Γιώαν Μπούφι, Finance Manager

«Ξεκίνησα στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2021. Πολύ σύντομα μου δόθηκε η ευκαιρία να
αναπτύξω τις δυνατότητές μου στον σχεδιασμό δικτύων οπτικών ινών σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία) και στη σωστή διαχείριση των επιμέρους εργασιών. Στη συνεχή μου εξέλιξη συνέβαλαν καθοριστικά η στοχευμένη εκπαίδευσή μου, η πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους και η ευθυγράμμιση των στόχων μου με αυτών της εταιρείας. Στον σημερινό μου ρόλο, της Manager Σχεδιασμού, ηγούμαι ομάδας 20 ατόμων που με ουσιαστική δουλειά, συνεργασία και θέληση επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Ευαγγελία Σταμέλλου, FTTx Design Manager

«Η πρώτη μου επαφή με την εταιρεία έγινε τον Μάιο του 2021 ως υπάλληλος γραφείου, έπειτα ως επιθεωρήτρια κατοικιών και στη συνέχεια ως μηχανικός εργοταξίου. Τα εφόδια που μου δόθηκαν ήταν και είναι η συνεχής εκπαίδευση, σεμινάρια και ένας προϊστάμενος με μακρά εμπειρία και γνώση στην κατασκευή δικτύου οπτικών ινών. Από τον πρόσφατό μου ρόλο ως Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας και υπεύθυνη για την εκπαίδευση των νέων μηχανικών εργοταξίου,
είναι φανερό πως η Phoenix Engineering πιστεύει σε κάθε εργαζόμενο και δίνει άμεσα
ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη».
Γιάννα Κυριάκη, QA Engineer

Η Phoenix Engineering ξεκίνησε το 2020 σαν startup και σήμερα αποτελεί όμιλο εταιρειών απαριθμώντας περίπου 400 εργαζομένους, εκ των οποίων 170 απασχολούνται στην Ελλάδα και 230 στη Γερμανία. Δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία στον κλάδο των
τηλεπικοινωνιών, της κατασκευής και της ενέργειας.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch