Έχει η ηγεσία, ηλικία;

Share This Post

georgana-careerguide23

Share This Post

Ρωτήσαμε την ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ, Business Partner της Executive Level, αν οι ηγετικές θέσεις απευθύνονται και σε νέους.

Sounds familiar?
Κάθε γενιά ανθρώπων έχει κάτι αρνητικό να πει για την επόμενη, μάλλον λόγω του ότι είναι στη φύση μας να φοβόμαστε το διαφορετικό, το…καινούργιο.
Κι όμως! Εσείς οι νέοι, όποιοι, όπου, και όπως κι αν είσαστε, νομοτελειακά θα ηγηθείτε σε ό,τι
φέρει το μέλλον. Πιο σωστά, εσείς είσαστε αυτοί που δημιουργείτε το μέλλον, είτε ως νέοι επιστήμονες, είτε ως νέοι εργαζόμενοι, είτε ως νέοι επιχειρηματίες που προσπαθείτε να βρείτε το δικό σας disruption της αγοράς.
Υπάρχει μία κοινή παράμετρος στο ξεκίνημα του κάθε νέου ανθρώπου, κι αυτή είναι η αστείρευτη
διάθεσή του να αλλάξει τον κόσμο! Φαίνεται να είναι στο DNA της νεανικότητας το δυνατό όραμα, η πίστη πως όλα είναι εφικτά, η δεκτικότητα στην αλλαγή, η μεταδοτική θετική ενέργεια, η διάθεση για δημιουργία, η αυτοπαρακίνηση, και η αυθεντικότητα στην έκφραση.

Disruption λέμε συνήθως το φαινόμενο όπου μια μικρότερη εταιρεία, συνήθως με λιγότερους πόρους, ανεβαίνει στην αγορά και αλλάζει το στιλ και τον τρόπο λειτουργίας των πιο παραδοσιακών εταιρειών.

Sounds familiar?
Αυτές οι ποιότητες είναι η βάση της αποτελεσματικής ηγεσίας. Στον χώρο των επιχειρήσεων μιλάμε συχνά για την ανάπτυξη των διοικητικών δεξιοτήτων και πιστεύουμε πως είναι συνώνυμες
με τις ηγετικές δεξιότητες. Είναι άλλο να διοικείς μία ομάδα ως προς την επίτευξη των εταιρικών
στόχων και άλλο να εμπνέεις με το προσωπικό σου παράδειγμα τους γύρω σου στο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι οργανισμοί αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και budget στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων στους ανθρώπους τους, ενώ σε μία εναλλακτική προσέγγιση θα μπορούσαμε απλώς να φροντίσουμε στο να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η νεανικότητα!

«Οι νέοι δεν έχουν όραμα».
« Οι νέοι δεν έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά».
«Οι νέοι δεν ξέρουν τι θέλουν».

Ο καταλύτης στο να κρατήσετε αυτές τις πολύτιμες αξίες είναι να στοχεύετε στο να ενταχθείτε
στο δυναμικό εταιρειών που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητά σας. Στον «βωμό» της αποδοχής
σας από τη λεγόμενη «εταιρική κουλτούρα», θα χρειαστεί ενδεχομένως να προσαρμόσετε στοιχεία του χαρακτήρα σας, κάτι που είναι θετικό μόνο εάν αυτό αναδεικνύει την κρυμμένη δύναμή σας.

Ο αυθεντικός ηγέτης είναι ο πιο επιδραστικός.
Θυμηθείτε πως μπορείτε να τον ανακαλύψετε και να τον ενισχύσετε μέσα σας, χωρίς «εκπτώσεις» στα θέλω και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Οι οργανισμοί πλέον κατανοούν τη δύναμη της μοναδικότητας του κάθε ταλέντου και αρχίζουν να επενδύουν σε αυτή. Δώστε τους κάθε λόγο να συνεχίσουν!

Η Executive Level είναι business unit του kariera.gr αφοσιωμένο στον σχεδιασμό Στρατηγικής Ταλέντων και στην στελέχωση εταιρειών με ηγετικά στελέχη. Η έμπειρη ομάδα της είναι ο ιδανικός
επιχειρηματικός συνεργάτης για τη δημιουργία των ηγετικών ομάδων για το παρόν και το μέλλον.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch