Επιλογές που βάζουν σε… κίνηση την καριέρα σας

Share This Post

avis-cg23

Share This Post

Μια συνέντευξη με την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΙΝΑ, Senior Director HR της Avis

Στην Avis ασχολείστε εξ ορισμού με μετακινήσεις και ταξίδια. Ποιο είναι το «ταξίδι» που κάνουν κοντά σας οι εργαζόμενοί σας; Πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν;
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στους εργαζομένους, με γνώμονα την επαγγελματική εξέλιξη και προσωπική τους ευημερία, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές που ενισχύουν την παραγωγικότητα, αλλά παράλληλα διατηρούν την ικανοποίηση και δέσμευσή τους.
Από την πρώτη κιόλας μέρα, δημιουργούμε σημεία αναφοράς στην πορεία τους. Μέσα από συναντήσεις και εσωτερικές έρευνες, λαμβάνουμε υπόψιν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και χτίζουμε μαζί τους το πλάνο ενεργειών μας για κάθε χρονιά. Προσφέρουμε συνεχή εκπαίδευση, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης, αλλά και αξιολόγηση της απόδοσης με διάλογο που οδηγεί στην αναγνώριση και επιβράβευση – γιατί θέλουμε το εργασιακό μας περιβάλλον να ξεχωρίζει για τις παροχές και τον σεβασμό προς τους Ανθρώπους μας. Για να αισθάνονται υπερήφανοι που εργάζονται στην Avis, για όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί και για τους στόχους που έχουν καταφέρει οι ίδιοι.

Πώς βλέπετε την κατάσταση των δεξιοτήτων στην Ελλάδα; Τι δεξιότητες πιστεύετε ότι λείπουν πιο πολύ από τους υποψηφίους για να ακολουθήσουν μια πραγματικά φιλόδοξη καριέρα;
Οι σύγχρονες ανάγκες των αγορών έχουν αλλάξει δραστικά την κατάσταση τόσο στη στελέχωση, όσο και στη διατήρηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Επιταχύνεται δραματικά η ανάγκη για ανάπτυξη νέων ψηφιακών δεξιοτήτων, με σημαντικότερη αυτή του «ψηφιακού γραμματισμού». Κομβικής όμως σημασίας αποτελούν και οι προσωπικές δεξιότητες. Η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας και ομαδικότητας στην εργασία αποτελεί μια πρώτη κατηγορία δεξιοτήτων που λείπει σημαντικά, σε συνδυασμό με την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από την ανάλυση, την εναλλακτική σκέψη, την παρατήρηση και την καινοτομία, αλλά και τις ηγετικές ικανότητες, τη θετική διάθεση και την ευελιξία.

Τι μέτρα λαμβάνετε για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων σας; Έχετε πρόγραμμα Learning & Development;
Εφαρμόζουμε τη σύγχρονη μεθοδολογία των OKRs για την αξιολόγηση των εργαζομένων μας, ώστε να επικοινωνούμε συχνά, να εντοπίζουμε τις ανάγκες της κάθε θέσης, τις προοπτικές εξέλιξης, τα δυνατά και αδύνατα σημεία κάθε εργαζομένου και να θέτουμε μαζί ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, επενδύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας, μέσα από την Avis Learning Academy και το Avis E-Learning Hub, μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης για κάθε θέση εργασίας. Επιπλέον, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα εντοπισμού και ανάπτυξης ταλέντων, όπου μέσα από εξατομικευμένα assessment centers, δημιουργούμε εξειδικευμένα πλάνα ανάπτυξης και εκπαίδευσης, χτίζοντας τα μελλοντικά μας ταλέντα.

«Θέλουμε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται υπερήφανοι που εργάζονται στην Avis, για όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί και για τους στόχους που έχουν καταφέρει οι ίδιοι».

Ακολουθείτε πρακτικές ESG; Μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι αυτές επιγραμματικά;
Φροντίζουμε να παρέχουμε τις πλέον σύγχρονες υπηρεσίες, με στόχο να έχουμε θετική συμβολή στην κοινωνία και να προωθούμε τη βιωσιμότητα. Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι παγκόσμια προτεραιότητα, επενδύουμε στην πράσινη κινητικότητα, αναβαθμίζοντας τον στόλο μας με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα και ενημερώνουμε το κοινό γύρω από τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Αυτή άλλωστε είναι μια κουλτούρα που καλλιεργούμε στους ανθρώπους μας, τους δικούς μας “ambassadors”, οι οποίοι αγκαλιάζουν και εκπροσωπούν τις αξίες μας. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα, επενδύοντας με τόλμη σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Avis, εδώ και 60 χρόνια, επενδύει σταθερά στη σύγχρονη αυτοκίνηση και ανάπτυξη καινοτόμων mobility υπηρεσιών. Με γνώμονα την άριστη εμπειρία του πελάτη, προσφέρει προηγμένες λύσεις στην ενοικίαση και το Leasing αυτοκινήτου, την πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς και νέες υπηρεσίες, όπως η συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου Switch by Avis.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch