Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά μέσα από τα προγράμματά μας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον

ab esg

Share This Post

Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά μέσα από τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον.

Πώς;
Για τον Άνθρωπο -που βρίσκεται στην καρδιά της δράσης μας- το 2021 προφέραμε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 οργανισμούς. Μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, δωρίσαμε πάνω από 180.000 υγιεινά γεύματα σε παιδιά σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκπαιδεύσαμε 5.000 μαθητές στην υγιεινή διατροφή μέσα από τις «Διατροφοπεριπέτειες». Ταυτόχρονα, μέσα από τα «Τρόφιμα Αγάπης», προσφέραμε πάνω από 8 εκατομμύρια γεύματα σε φορείς και ιδρύματα.


Για τους δικούς μας ανθρώπους –τα 15.000 μέλη της «ΑΒητικής οικογένειας»- παρέχουμε ένα ασφαλές, σύγχρονο, συμπεριληπτικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Με προγράμματα για την υγεία και την ευεξία, αλλά και για την επαγγελματική εξέλιξη, την ανάπτυξη και την επιβράβευσή τους. Το 2021, παρείχαμε συνολικά 319.403 ώρες εκπαίδευσης, ενώ επιβραβεύσαμε τους ανθρώπους μας με παροχές που ξεπέρασαν τα 22,8 εκ. ευρώ.

Για τα Προϊόντα μας -που προσφέρουμε με μεράκι σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό- θέτουμε την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητά τους ως απόλυτη προτεραιότητα. Την ίδια στιγμή, στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, μαζί με τους παραγωγούς μας, εκ των οποίων το 90% είναι Έλληνες Παραγωγοί. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, τους εκπαιδεύουμε και τους παρέχουμε τεχνογνωσία μέσα από προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας. Και όλα αυτά για να προσφέρουμε απεριόριστες επιλογές και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.


Και για το Περιβάλλον, το μεγάλο μας σπίτι, φιλοδοξούμε να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων και το πλαστικό μας κατά 50% μέχρι το 2025. Ταυτόχρονα, έχουμε δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, κι εκπαιδεύουμε μικρούς και μεγάλους σε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, μέσα από τα Κέντρα Ανακύκλωσής μας και το κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.ab.gr/responsible/reports

ab logo

Δείτε ολόκληρη την καταχώρηση της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος στο αφιέρωμα Environmental, Social and Governance του Οδηγού Καριέρας 2022

Image courtesy of Dimitris Kefalas

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch