7 τρόποι για να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες απασχόλησης στον Τουρισμό όλο τον χρόνο

Share This Post

7-ways-tourism

Share This Post

Οι θέσεις εργασίας στον Τουρισμό «ανθίζουν» χάρη στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και του φάσματος των τουριστικών υπηρεσιών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορείς να «ανθίσεις» κι εσύ.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς «ευκαιρίες απασχόλησης» και να μην πάει το μυαλό του και στον τουριστικό κλάδο –  κυρίως φέτος που βλέπουμε την τουριστική σεζόν να επεκτείνεται κι άλλο. Ήδη καταγράφηκε ότι μειώθηκαν κατά 6,8% οι άνεργοι τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, λόγω διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του φθινοπώρου/χειμώνα 2023, αν σκέφτεσαι να εργαστείς στον Τουρισμό, τώρα είναι η σωστή στιγμή, μιας και ο ελληνικός τουρισμός αγγίζει νέα ιστορικά ρεκόρ, με αυξημένες πληρότητες σε ξενοδοχεία σε όλο και περισσότερα μέρη της χώρας, για όλο και μεγαλύτερες περιόδους, ακόμα και όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εσύ πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό το… momentum; Χαρτογραφούμε 7 εύκολους δρόμους για να φτάσεις στη θέση που θες.

  1. Δες πόσες εταιρείες πλέον ψάχνουν ανθρώπους για long-term και όχι μόνο για εποχιακές συνεργασίες. Πού θα τις βρεις; Στην πλατφόρμα του kariera.gr μέσα στον Νοέμβριο του 2023 οι νέες θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 800!

  2. Θέσεις για τη διοίκηση τμημάτων ξενοδοχείων και HORECA, την υποδοχή, το service, την κουζίνα, τα spa και πολλά ακόμα. Βρες τη δική σου θέση με τις προδιαγραφές που θες στο kariera.gr.

  3. Απαγκιστρώσου από τη στερεότυπη άποψη ότι χρειάζεται να έχεις ακολουθήσει τουριστικές σπουδές ή αντίστοιχο background. Υπάρχουν πολλές θέσεις που δεν απαιτούν από σένα τέτοια εκπαίδευση. Για παράδειγμα, ένας/μία Operations Manager μπορεί να έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων ή συναφές αντικείμενο. Ένας/μία Reservation Manager μπορεί να προέρχεται από τον κλάδο της Επικοινωνίας ή των Πωλήσεων. Ένας Spa Therapist αντίστοιχα έχει πιστοποίηση/δίπλωμα για θεραπείες spa (σκέψου πόσα ξενοδοχεία πλέον επενδύουν σε Spa & Wellness Center), και ούτω καθεξής.

  4. Αναλογίσου όλες τις πλευρές του Τουρισμού. Τουρισμός δεν είναι μόνο διακοπές. Το τουριστικό προϊόν αποτελεί μια ευρύτατη ομπρέλα που περιλαμβάνει κι άλλα κίνητρα ταξιδιού όπως π.χ. τον Ιατρικό Τουρισμό (για όσους ταξιδεύουν για λόγους υγείας), τον Αθλητικό Τουρισμό (π.χ. για όσους πηγαίνουν σε αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο), τον Γαστρονομικό Τουρισμό, κ.ά. Σκέψου out the box και βρες αυτό που σε ενδιαφέρει.

  5. Δώσε το παρών στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού. Είναι πολύ σημαντικό να σε γνωρίσουν από κοντά και αντιστοίχως να γνωρίσεις κι εσύ εταιρείες που διαπρέπουν σε αυτόν τον κλάδο. Οι φετινές Ημέρες Καριέρας Τουρισμού από τη Workathlon και το kariera.gr γίνονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo – Έκθεση XENIA. Θα έχει 48 εταιρείες και χιλιάδες υποψηφίους. Εσύ θα λείπεις;

  6. Κάνε δωρεάν την εγγραφή σου για να βρεθείς κι εσύ στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 26 & 27 Νοεμβρίου, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

  7. Διαμόρφωσε εκ νέου το βιογραφικό σου. Ένα βιογραφικό για τον κλάδο του Τουρισμού διέπεται από τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είναι στοχευμένο πρωτίστως στη θέση αλλά και στην εταιρεία στην οποία κάνεις apply.  Ένα βιογραφικό που περιγράφει με ποσοτικό τρόπο την εμπειρία σου (π.χ. στην τάδε θέση είχα επαφή με 70+ πελάτες), αλλά παράλληλα δείχνει την ευγένεια και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, θα σε βοηθήσει πολύ.

  8. Μη σε περιορίσει το location. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν στον τουρισμό, πιστεύουν ότι θα πρέπει αναγκαστικά να αφήσουν πίσω το μέρος που διαμένουν. Δεν είναι απόλυτο αυτό. Ακόμα και στον τουρισμό υπάρχουν remote θέσεις διοικητικού προσωπικού, ή θέσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη) όπου οι ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν την έδρα τους.

  9. Διερεύνησε τις επιλογές σου (και) βάσει παροχών. Το τι παροχές θα έχεις ως εργαζόμενος είναι βασικό κριτήριο για να κάνεις την τελική σου επιλογή. Αναζητώντας τις παροχές των εργοδοτών που συμμετέχουν στις φετινές Ημέρες Καριέρας Τουρισμού, ρωτήσαμε τους εκπροσώπους του Ομίλου MITSIS ποιος είναι ο λόγος που τους επιλέγουν συνήθως οι υποψήφιοι. 

“Στον Όμιλο MITSIS υποστηρίζουμε κάθε έναν και κάθε μία να εξελίξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Είμαστε γνωστοί για το γεγονός ότι προσέχουμε πολύ τους ανθρώπους μας: δημιουργούμε δυνατούς ανθρώπινους δεσμούς με το προσωπικό μας, τους παρέχουμε ποικίλες επιλογές καριέρας σε 21 μοναδικά ξενοδοχεία σε διαφορετικούς προορισμούς όλης της Ελλάδας καθώς και στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου μας, ενώ παράλληλα δημιουργούμε εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης. Είμαστε περήφανοι για την πολιτική Ίσων Ευκαιριών που εφαρμόζουμε, για την κουλτούρα αλλά και το περιβάλλον που απολαμβάνουν όλοι. Και φυσικά προσφέρουμε ένα πακέτο αμοιβών και παροχών, πάνω από την αγορά και τις συλλογικές ή κλαδικές συμβάσεις. Προσφέρουμε bonus επίτευξης στόχων, bonus αποδοτικότητας, διαμονή προσωπικού, δωρεάν μετάβαση από και προς τον χώρο εργασίας, διατροφή προσωπικού υψηλής ποιότητας, και κάτι ακόμα που όσοι συνεργάζονται μαζί μας εκτιμούν πολύ: εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα σε κάθε εργαζόμενο του Ομίλου”. 

Τελευταίες σκέψεις

Με τα τουριστικά έσοδα να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το ερχόμενο διάστημα τα 20 δισ. ευρώ, με νέες εταιρείες να μπαίνουν στο κλάδο του Τουρισμού και με δυνατούς ομίλους να προσλαμβάνουν και να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα παροχών, η δική σου ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου είναι εδώ. Είτε ξεκινάς τώρα το εργασιακό… ταξίδι σου είτε το έχεις ήδη ξεκινήσει, ο Τουριστικός κλάδος επεκτείνεται και δημιουργεί προοπτικές σταδιοδρομίας που σε ενθαρρύνουν να τις διεκδικήσεις. 

Βρες τη θέση εργασίας σου ανάμεσα στις 50+ εταιρείες Τουρισμού που θα βρίσκονται στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού. Κάνε σήμερα εγγραφή δωρεάν.

Εταιρείες που προσλαμβάνουν ενεργά και θα είναι στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 2023.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Resume?

Drop us a line and keep in touch