MYTILINEOS: Δημιουργώντας έξυπνες βιώσιμες πόλεις που κάνουν το μέλλον μας καλύτερο

mytilinaios esg

Share This Post

Η MYTILINEOS εισάγει στο κοινό την λογική και την τεχνολογία των Smart Cities.

Ένα «πακέτο» λύσεων που προσφέρει για πόλεις, κοινότητες, οικισμούς που θέλουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εταιρείας.

Η έξυπνη πόλη συνιστά το όραμα της MYTILINEOS για τη λειτουργία ενός οικιστικού συστήματος που αλληλεπιδρά σε όλα τα επίπεδα, δίνει λύσεις, προσφέρει ευκαιρίες, μειώνει κόστη, σέβεται το περιβάλλον, αλλά πάνω απ’ όλα παραμένει ανθρώπινη.

Οι καινοτομίες της περιλαμβάνουν:
• Ευέλικτες υπηρεσίες για την διαχείριση της ενέργειας
• Έξυπνη διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων
• Υψηλή λειτουργικότητα στο δημόσιο χώρο – δηλαδή από τα πιο απλά, όπως σημεία φόρτισης
συσκευών και πρόσβαση στο Internet μέσω 4&5 G/ wi fi, έως εγκατάσταση ηχοσυστήματος για την απευθείας επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες για τον καιρό, πρόσβαση στις δυνατότητες φωτισμού
• Διαχείριση κυκλοφορίας μέσω smart traffic εφαρμογών

Κι όλα αυτά, από συστήματα κεντρικού ελέγχου που θα παρέχουν άμεσα πληροφορία, για να μπορούν να επιλύονται άμεσα ζητήματα. Θα επεκτείνεται όμως και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, αφού προβλέπει:
• Εγκατάσταση και διαχείριση έξυπνων συσκευών σε οικίες όπως μετρητών, μπαταρίας, inverter,
φωτοβολταικών πάνελ, αλλά και εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Οι κάτοικοι της Smart City μπορούν να ελέγχουν και να διαχειρίζονται το σύνολο των πληροφοριών αυτών ακόμα και απομακρυσμένα, από το κινητό τηλέφωνο.

Οι άνθρωποι της MYTILINEOS, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στα παραδοσιακά
έργα, συγκροτούν μία νέα πραγματικότητα με την πρώτη έξυπνη πόλη στα Άσπρα Σπίτια, Παραλίας Διστόμου. Στη Smart City της MYTILINEOS, μέσω ευέλικτων εφαρμογών και τεχνολογιών, γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές, κάνοντας τη ζωή όλων πιο εύκολη και βιώσιμη.

Δείτε ολόκληρη την καταχώρηση της εταιρείας MYTILINEOS στο αφιέρωμα Environmental, Social and Governance του Οδηγού Καριέρας 2022

Image courtesy of ELIAS JOIDOS

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα