Η δύναμή μας προέρχεται από τους ανθρώπους μας

Share This Post

Sani-careerguidef23

Share This Post

Η ΛΙΑ ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ, Director of People Experience του Ομίλου Sani/Ikos μας μιλά για τις πρωτοβουλίες του Ομίλου, τη νέα Ακαδημία Ηγεσίας (Leadership Academy) που ξεκινά το 2024, το Πλαίσιο Δεξιοτήτων Ηγεσίας (Leadership Competency Framework) που εφαρμόζει, καθώς και τα επιμέρους Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τους επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας.

Η Φιλοξενία-Philoxenia είναι ένας κλάδος πολύπλευρος, δυναμικός, συνεχώς μεταβαλλόμενος, γεμάτος ευκαιρίες και προοπτικές, εξελισσόμενος, όμως πάνω από όλα ανθρώπινος. Άνθρωποι, προσφέρουν σε ανθρώπους και όλα περιστρέφονται γύρω από έννοιες όπως προσδοκίες, ανάγκες, επιθυμίες, εξειδίκευση, δεξιότητες, υπηρεσίες, εμπειρίες.

Στον Όμιλο Sani/Ikos έχουμε κάνει μια διαπίστωση που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την εξελικτική μας πορεία: Η μεγαλύτερή μας δύναμη και διαφοροποίηση προέρχεται από τους ανθρώπους μας. Τοποθετώντας τους ανθρώπους μας στον πυρήνα της πεποίθησής μας ως Οργανισμός, είναι η μόνη διασφάλιση ότι πετυχαίνουμε την αποστολή μας, την ανιδιοτελή εξυπηρέτηση κάθε επισκέπτη και τη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών διακοπών.

Αυτό το πετυχαίνουμε επενδύοντας αδιάλειπτα στους ανθρώπους μας. Με εταιρικά προγράμματα που τους εξοπλίζουν με γνώσεις, δεξιότητες και όλη την απαιτούμενη ενημέρωση για να υλοποιούν την καθημερινή τους εργασία, αλλά και για να αισθάνονται την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια να οραματίζονται νέες ευκαιρίες και προοπτικές επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης.

Δημιουργούμε στοχευμένα ένα εργασιακό περιβάλλον που βασίζεται σε σημαντικές αξίες όπως ο σεβασμός, η αυθεντικότητα, η δημιουργικότητα, το πάθος, η υπευθυνότητα και η αριστεία, οι οποίες καθοδηγούν τις συμπεριφορές μας και μας οδηγούν συλλογικά στα υψηλότερα ποιοτικά αποτελέσματα.

Στην εύλογη ερώτηση πώς μεταφράζονται όλα αυτά σε πράξεις, απαντάμε πως τίποτε δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολλή δουλειά και προσήλωση στον στόχο. Η καλλιέργεια μιας εταιρικής κουλτούρας που έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και διέπεται από κοινές αξίες, όραμα και αποστολή, δεν είναι έργο ενός ή λίγων ανθρώπων, αλλά του συνόλου. Για να μπορέσει το σύνολο των ανθρώπων μας να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση με επιτυχία, δημιουργούμε και συνεχώς εξελίσσουμε μια σειρά εργαλείων, με πρώτη τη διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης.

Η νέα Ακαδημία Ηγεσίας του Ομίλου Sani/Ikos, αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους της «φοιτητές» το 2024.

Η Sani/Ikos Group eLearning Platform, προσφέρει σε όλους τους συνεργάτες το δικό τους, προσωπικό «μονοπάτι μάθησης», με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ασύγχρονης διδασκαλίας. Έτσι οι συνεργάτες μας πραγματοποιούν την εισαγωγική τους εκπαίδευση και άλλες θεματικές ενότητες συνδεμένες με τη θέση εργασίας τους και είναι διαρκώς ενημερωμένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Ένα δεύτερο σημαντικό έργο που ολοκληρώνει ο Όμιλος, είναι η δημιουργία της Sani/Ikos Group Leadership Academy, της δικής του Ακαδημίας Ηγεσίας, που αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους της «φοιτητές» το 2024. Η κουλτούρα ηγεσίας του Οργανισμού μας αποτυπώνεται στο νέο Leadership Competency Framework και μεταφράζεται σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα καθοδηγήσουν τόσο τους αυριανούς αλλά και τους σημερινούς μας ηγέτες.

Παράλληλα με όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται, υπάρχουν αναρίθμητες δράσεις που καλύπτουν όλα τα σημαντικά πεδία της εργασιακής ζωής των ανθρώπων μας όπως, ενδεικτικά, το νέο πρόγραμμα Διαχείρισης Απόδοσης Συνεργατών-Performance Management Alignment, που δεν είναι ένα απλό σύστημα καταγραφής αξιολόγησης, αλλά μια ολιστική φιλοσοφία διαχείρισης απόδοσης με γνώμονα την εξέλιξη και ανάπτυξή τους, το Viva Engage, με communities που μοιράζονται όλα τα νέα του Οργανισμού, το Sani/Ikos Group Intranet, μέσα στο οποίο όλοι οι συνεργάτες θα μπορούν να βρίσκουν συγκεντρωμένες τις πληροφορίες, τα έγγραφα, τις εφαρμογές που χρειάζονται καθημερινά και πολλά άλλα.

Επιπροσθέτως, έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία εξειδικευμένων (tailor-made) προγραμμάτων εκπαίδευσης φοιτητών του τουριστικού κλάδου όπως το Hospitality Forward που υλοποιούμε με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, μέσω του οποίου οι σπουδαστές έχουν επιδότηση σπουδών από τον Όμιλο Sani/Ikos και παράλληλα υπογράφουν συμβόλαιο εργασίας με τον Όμιλο από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών τους. Κάτι πραγματικά καινοτόμο για την ελληνική αγορά, που προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών μας από τα θρανία.

Τέλος, όλοι οι πυλώνες στους οποίους επενδύουμε, ανατροφοδοτούνται και εναρμονίζονται με τα στοιχεία που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από τους συνεργάτες μας, μέσα από την Έρευνα Ικανοποίησης Συνεργατών (Employee Engagement & Satisfaction Survey). Μια έρευνα στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, με ανάλυση των αποτελεσμάτων, επικοινωνία αυτών σε όλες τις ομάδες διοίκησης και δημιουργία στοχευμένων σχεδίων δράσης για τη βελτίωση της εργασιακή εμπειρίας. Με όλες αυτές τις ενέργειες στον Όμιλο Sani/Ikos χτίζουμε τους ηγέτες του αύριο και δουλεύουμε μεθοδικά και ακούραστα για την επίτευξη του οράματός μας: να γίνουμε το πιο δημοφιλές brand παγκοσμίως, για τη δημιουργία απαράμιλλων εμπειριών φιλοξενίας για τους επισκέπτες μας, την επαγγελματική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας των ανθρώπων μας, την οικονομική και περιβαλλοντική ευρωστία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, και την ισχυρή επενδυτική πλατφόρμα που προσφέρουμε στους επενδυτές μας.

O Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με κορυφαία θέρετρα πολυτελείας παγκοσμίως. Μέσω των σημάτων Sani Resort και Ikos Resorts, λειτουργεί ήδη 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, ενώ στα σχέδιά του είναι η περαιτέρω επέκταση των Ikos Resorts στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα