Πώς είναι μια εταιρεία όπου κάθε ένας λειτουργεί ως ηγέτης;

Share This Post

Leroy-merlin-careerguide23

Share This Post

Η ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ, Talent Management & Performance Leader της LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου, μας εισάγει στη φιλοσοφία «Όλοι είμαστε ηγέτες» και περιγράφει δράσεις όπως η δημιουργία ενός Leadership Pipeline, όπου οι συνεργάτες μέσα από καθοδηγούμενη και συστηματική υποστήριξη θα αναλαμβάνουν μελλοντικούς ρόλους στον οργανισμό.

Όλοι εμείς στη LEROY MERLIN είμαστε μια ομάδα ηγετών που μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο για να ανταποκριθούμε σε μια παγκόσμια πρόκληση: να βοηθήσουμε τους κατοίκους σε όλο τον κόσμο να κάνουν τα σπίτια τους καλύτερα – πιο υγιή, πιο άνετα και πιο εναρμονισμένα με τις πεποιθήσεις τους. Είμαστε 1.300 ηγέτες, με πυξίδα το Μοντέλο Ηγεσίας μας και τις βασικές Αξίες του οργανισμού μας. Οι αξίες μας αποτελούν τη βάση της κουλτούρας και της ταυτότητάς μας και χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μας με τους πελάτες και τους ανθρώπους μας. Αυτές αποτελούν και τον οδηγό μας για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των συνεργατών μας.

Πώς όμως αναπτύσσουμε τους ανθρώπους μας; Πώς τους εκπαιδεύουμε και πώς δημιουργούμε τους δικούς μας «μελλοντικούς ηγέτες»;
Την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα τη δίνουμε συστηματικά και ποικιλόμορφα με διαφορετικές ενέργειες και δράσεις από το ξεκίνημα της λειτουργίας της εταιρείας μας μέχρι και σήμερα.
Η LEROY MERLIN από την έναρξη των εργασιών της στην Ελλάδα το 2005 είχε σαφές όραμα για την εκπαίδευση. Η πρακτική του ομίλου ADEO για την ανάπτυξη των συνεργατών βασίζεται σε ένα μοντέλο συνεργασίας και αλληλο-ανάπτυξης. Το Μοντέλο Ηγεσίας μας πρεσβεύει 4 βασικούς πυλώνες: την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ, τη ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Από την εκκίνηση της εταιρείας χτίστηκαν οι βασικές εκπαιδεύσεις επαγγέλματος, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις εκπαιδεύσεις management προς όλες τις κατευθύνσεις σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Η Εκπαίδευση πορευόταν πάντα παράλληλα με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας και υποστήριζε επίσης θέματα κουλτούρας και αξιών. Καθιερώθηκε ο θεσμός του εσωτερικού εκπαιδευτή – κατόπιν εσωτερικής πιστοποίησης (σύνολο 110 εκπαιδευτές) όπου και ισχύει έως και σήμερα. Τον θεσμό αυτόν ενίσχυαν παράλληλα τα ετήσια συνέδρια εκπαιδευτών με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών εντός και εκτός Ελλάδας.
Το παρόν και το μέλλον όμως μας υποδεικνύουν την ανάγκη για ψηφιοποίηση. Έτσι, εμείς στη LEROY MERLIN οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε ήδη τη νέα εποχή.

Κατά τη διάρκεια του Covid19 η εκπαίδευση υποστηρίχτηκε μέσω τηλεδιασκέψεων και η εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει ένα πολυδάπανο πρόγραμμα Coaching σε 90 Leaders. Παράλληλα εισήχθη και ο θεσμός/ρόλος του internal coach. Ένας ρόλος κλειδί που υποστηρίζει τους Managers στον ρόλο τους αλλά και στην ανάπτυξη των ομάδων τους. Ομάδων των μελλοντικών μας ηγετών.
Η ψηφιοποίηση ήταν ήδη παρούσα. Το μοντέλο ηγεσίας «ΟΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ» δίνει τον παλμό, συνεχίζει το Όραμα, εμβαθύνει σε σύγχρονους τρόπους συνεργασίας και αποτελεσματικότητας.

«Η μεγαλύτερη συνεισφορά ενός ηγέτη είναι να δημιουργήσει άλλους ηγέτες».
Simon Sinek, οραματιστής Αγγλοαμερικανός συγγραφέας

Σήμερα όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας διαθέτουν κινητό τηλέφωνο & data υποστηρίζοντας μέσω εφαρμογών την εκπαίδευση και την ανάπτυξη αλλά και διευκολύνοντας την καθημερινότητα στην εργασία. Τον Ιανουάριο του 2023 εγκαινιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης E-gnosis (LMS) με σκοπό να υποστηρίξει το e-learning και παράλληλα να το ενδυναμώσει, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων μας χωρίς να χάνουμε λεπτό από την ανάπτυξη μας. Το μοντέλο εκπαίδευσης “blended learning”, υποστηρίζεται πλήρως από τον οργανισμό και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και να εξελίσσεται μέσα στην επόμενη πενταετία, τροφοδοτούμενο από τη συλλογή αναγκών μέσα από στοχευμένα ερωτηματολόγια και άλλες δράσεις, με στόχο την αποκωδικοποίηση των εκπαιδευτικών προτεραιοτήτων και αναγκών του οργανισμού, συνδυάζοντας τες με τη στρατηγική της εταιρείας μας.

Παράλληλα, η ανάπτυξη των ανθρώπων μας ενισχύεται μέσα από το Σύστημα Αξιολόγησης και Ανάπτυξης. Εκεί, χαρτογραφούνται οι δεξιότητες που χρειάζονται να αναπτύξουν οι συνεργάτες και φυσικά το Προσωπικό Πλάνο Ανάπτυξης του καθενός αποτυπώνοντας ανάγκες για ενδυνάμωση στον ρόλο, με την καθοδήγηση των Managers.
Συμπληρωματικά, ο μηχανισμός εσωτερικής κάθετης ανάπτυξης στην εταιρεία μας υποστηρίζεται από μια συγκεκριμένη διαδικασία αναγνώρισης-επιλογής-συμμετοχής σε assessments, και δημιουργίας ενός μελλοντικού Leadership Pipeline, όπου οι συνεργάτες μέσα από καθοδηγούμενη και συστηματική υποστήριξη αναλαμβάνουν μελλοντικούς ρόλους στον οργανισμό.

Το όραμα και η στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη για τα επόμενα 5 χρόνια προβλέπει και ενεργεί προς την κατεύθυνση της αυτονομίας, ευελιξίας, αλληλεξάρτησης αλλά πάντα προσανατολισμένο στο να δημιουργήσει τους μελλοντικούς ηγέτες που θα οδηγήσουν τη LEROY MERLIN Ελλάδος & Κύπρου να κάνει «κάθε σπίτι ένα θετικό μέρος για να ζεις».

Με ένα τεράστιο δίκτυο καταστημάτων σε 13 χώρες, η LEROY MERLIN είναι η πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία στην ανακαίνιση και τη βελτίωση κατοικίας.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα