Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα το 2023

Share This Post

top jofs 2023

Share This Post

Ο αριθμός αγγελιών εργασίας ανά κλάδο και οι εξειδικευμένοι recruiters από το kariera.gr, σου δίνουν απαντήσεις για το ποιοι επαγγελματικοί ρόλοι είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση την αυγή του 2023.

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέες ευκαιρίες εργασίας για σένα. Ποια είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα που βρίσκονται σε ανοδική πορεία; Ποια είναι τα job openings, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας που περιμένουν τους σημερινούς υποψηφίους; Μια «κλεφτή ματιά» στα δεδομένα του kariera.gr μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις ιδέες και να βρεις άμεσα την εργασία που έψαχνες.

Επαγγελματίες Πληροφορικής

Καμία έκπληξη εδώ. Ξεκινάμε με τα αυτονόητα. Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Πληροφορική και την Τεχνολογία γίνονται όλο και πιο περιζήτητα. Τον πρώτο μήνα του 2023 περισσότερες από 280 ανοικτές θέσεις υπήρχαν στο kariera.gr για επαγγέλματα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο. Μάλιστα παρατηρώντας τα δεδομένα θα δεις ότι ανά διαστήματα ανοίγουν μέχρι και 15-20 καινούργιες θέσεις ανά ημέρα! 

Αν σε ενδιαφέρουν τα επαγγέλματα Πληροφορικής δες ποιες είναι οι διαθέσιμες θέσεις σήμερα. Σίγουρα θα βρεις κάποια που καλύπτει τις δικές σου απαιτήσεις!

Developers και Software Engineers γενικά, αλλά και ειδικότερα Database Engineers, DevOps Engineers, System Engineers και Quality Assurance Engineers είναι μερικοί από τους tech ρόλους που σταθερά είναι «πρωταγωνιστικοί». Ως Developer εδώ θα βρεις τη θέση  που σου ταιριάζει πιο πολύ (π.χ. αν είσαι full stack, back end ή front end περισσότερο). Ή μπορεί να θες να διεκδικήσεις μια θέση IT Technician ή IT Consultant. Ή να έχεις φανταστεί τον εαυτό σου (και να έχεις τις δεξιότητες!) για μια θέση στο Cyber ή το Information Security. Ή στο IoT (Internet of Things). Ή να ξέρεις ότι το Data Analysis είναι αυτό που θες. Όλο το φάσμα των επαγγελμάτων που διαμορφώνουν τη σύγχρονη και μελλοντική ψηφιακή εμπειρία, είναι εδώ.

Επαγγελματίες πωλήσεων και Λιανεμπόριο

Ακόμα περισσότερο από τα επαγγέλματα πληροφορικής, τα επαγγέλματα Πωλήσεων ξεχωρίζουν σαν «φωτεινά αστέρια» στο στερέωμα των περιζήτητων επαγγελμάτων. Μέσα στις πρώτες μέρες του 2023 οι θέσεις εργασίες για Πωλήσεις (και Λιανεμπόριο γενικότερα) στο kariera.gr κυμαίνονταν μεταξύ 400-500! Οι πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες, από κάθε είδος, από εταιρείες καταναλωτικών αγαθών ως εταιρείες ενέργειας ή ακόμα και καινοτόμες ψηφιακές πλατφόρμες, ψάχνουν την επόμενη γενιά επαγγελματιών που θα τις στελεχώσουν. 

Αν σε γοητεύει ο κλάδος του Λιανεμπορίου και ειδικότερα των Πωλήσεων, είτε έχεις εμπειρία είτε όχι, θα βρεις στη σελίδα του kariera.gr δεκάδες θέσεις κοντά στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου!

Εκπρόσωποι Τηλεφωνικού Κέντρου / απομακρυσμένης εξυπηρέτησης

Θα έχεις παρατηρήσει ότι συνεχώς ανοίγουν νέες θέσεις για εκπροσώπους (agents, representatives) σε Call Centers ή γενικότερα Contact Centers. Αυτή είναι μια γκάμα επαγγελμάτων που τα τελευταία 3 χρόνια -από την εμφάνιση της πανδημίας και μετά- σημείωσαν ραγδαία ανάπτυξη: όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στον κλάδο αυτό στην Ελλάδα, ενώ όλο και περισσότερο οι υποψήφιοι βλέπουν στα επαγγέλματα αυτά πολύ θετικές προοπτικές εξέλιξης.

200+ θέσεις για τον κλάδο των Call Center αναμένουν να καλυφθούν. Μήπως είσαι εσύ ο/η υποψήφιος/α που αναζητούν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου;

Επαγγελματίες Marketing

Συναφές με τις Πωλήσεις, αλλά εξίσου συναφές και με επαγγέλματα επικοινωνίας και διαφήμισης, το marketing είναι σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες ένας κλάδος που ανθίζει. Πλέον με την επέκταση των ψηφιακών νέων μορφών marketing (digital marketing κ.λπ.) αυξάνονται οι ειδικότητες στις οποίες παρατηρείται ζήτηση. Digital Μarketing & Strategy Specialist, Marketing Data Scientist, Search Engine Optimization Specialist, Copywriters και αρκετοί ακόμα ρόλοι μπαίνουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι.

Τον Ιανουάριο του ’23 οι διαθέσιμες θέσεις Marketing ήταν πάνω από 150. Ανακάλυψέ τες όλες γιατί μια από αυτές είναι για σένα.

Μηχανικοί

Το 2023 δείχνει ότι τα επαγγέλματα Μηχανικών είναι επίσης από αυτά που δεν αποδυναμώνονται. Κάθε είδους μηχανικοί: μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανικοί παραγωγής και διοίκησης, μηχανικοί ηλεκτρονικών συστημάτων και αυτοματισμού, χημικοί μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, ακόμα και μηχανικοί αιολικών πάρκων, είναι σε ζήτηση, με τις ανοικτές θέσεις να αγγίζουν ή να ξεπερνάνε τις 150. Μέσα στον ευρύτερο αυτόν κλάδο της Παραγωγής και των κατασκευών, σημαντική διαφαίνεται και η ζήτηση σε χειριστές βιομηχανικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και εξοπλισμού όπως και συναρμολογητές.

Δες όλες τις θέσεις Μηχανικών στη σχετική σελίδα του kariera.gr ή αναζήτησε στο πεδίο αναζήτησης τη δική σου ειδικότητα.

Σε πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μηχανικών στο Δημόσιο, υπήρχε ρεκόρ χαμηλών συμμετοχών, δηλαδή ελάχιστοι μηχανικοί δήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Δημόσιο. Ξέρεις γιατί; Γιατί πλέον υπάρχουν πολύ καλύτερες, πιο καλά αμοιβόμενες και πιο περιζήτητες δουλειές για μηχανικούς στον ιδιωτικό τομέα! Γι’ αυτό κατατάσσονται τα επαγγέλματα μηχανικών ανάμεσα στα φετινά κορυφαία του kariera.gr.

Η πιο πλούσια πηγή αγγελιών εργασίας σε περιμένει στο kariera.gr.

Υπάλληλοι γραφείου

Σταθερά δημοφιλείς είναι στην αγορά εργασίας οι θέσεις που έχουν να κάνουν με administrative επαγγέλματα. Οι υπάλληλοι γραφείου περικλείουν ως ορισμός ένα μεγάλο φάσμα: αφορούν τμήματα εξυπηρέτησης ή και πωλήσεων (όπως είδαμε πιο πάνω), τμήματα παραγγελιών και τιμολόγησης, τμήματα γραμματειακής ή και CRM υποστήριξης, μεταξύ πολλών άλλων. Τον Ιανουάριο του 2023 περισσότερες από 350 ανοικτές θέσεις για υπαλλήλους γραφείου, δέχθηκαν βιογραφικά από ανθρώπους σαν εσένα.

Στείλε κι εσύ το βιογραφικό σου στη θέση υπαλλήλου γραφείου που νιώθεις ότι σου ταιριάζει, βλέποντας όλες τις επιλογές σου σήμερα εδώ.

Υπάλληλοι Logistics, αποθηκάριοι και οδηγοί

Η εκτόξευση του ψηφιακού εμπορίου δημιούργησε μια ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με διαχείριση αποθήκης και μεταφορά αγαθών. Σκέψου ότι την χρονιά που πέρασε (2022) υπολογίζεται οι αποθήκες αυξήθηκαν στην Ελλάδα κατά 250.000 τ.μ.! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στο kariera.gr δεχόμαστε συνεχώς νέες θέσεις για ανθρώπους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν σε αυτό το πεδίο: υπεύθυνοι αποθήκης, εκτελεστές παραγγελιών (pickers), υπάλληλοι σε κέντρα διανομής, οδηγοί και άλλες αντίστοιχες ειδικότητες δημιουργούν περισσότερες από 140 νέες θέσεις εργασίας.

Βρες μια θέση εργασίας στα Logistics και στα συναφή επαγγέλματα, και μάλιστα στην περιοχή που εσύ θες.

Λογιστές

Ναι, κι όμως, οι λογιστές είναι από τα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα. Ο λογιστικός κλάδος έχει συνεχώς ανάγκες για νέους υποψηφίους, και το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας προβλέπει ότι μέχρι το 2024 θα υπάρχουν 142.400 νέες θέσεις εργασίας σε λογιστές και ελεγκτές, με ρυθμό αύξησης 11%! 

Στο kariera.gr οι θέσεις σε Λογιστήριο ήδη ξεπερνούν τις 100 μόνο το Ιανουάριο του ’23. Βρες τες με ένα απλό κλικ.

Επαγγελματίες στον τουρισμό

Ο Τουρισμός, όπως το 2022, έτσι και το 2023 παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς επαγγελματικούς πυλώνες. Οι αυξημένες τουριστικές υποδομές και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν δημιουργούν αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, και όλο αυτό συμπαρασύρει με θετικό τρόπο πολλά επαγγέλματα-δορυφόρους στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο. Από υπαλλήλους στελέχωσης ξενοδοχειακών μονάδων, μέχρι υπαλλήλους σε αξιοθέατα και εκδοτήρια, και από ειδικούς σε τουριστικό customer  experience μέχρι sommelier, maître και γενικώς F&B επαγγελματίες.

Η χρονιά ξεκίνησε με περισσότερες από 500 θέσεις, ανοικτές για τον κλάδο του Tουρισμού! Κάθε μία από αυτές αποτελεί μια νέα ευκαιρία καριέρας για σένα που ο τουρισμός είναι στα ενδιαφέροντά σου.

Ένα τελευταίο συμπέρασμα

Άραγε έχουμε σκεφτεί ποτέ: τι καθιστά τελικά ένα επάγγελμα περιζήτητο; Περιζήτητο είναι ένα επάγγελμα, μια ειδικότητα κ.λπ. που λόγω της τρέχουσας εποχής ανήκει σε έναν κλάδο όπου είτε αυξάνονται οι θέσεις εργασίας είτε μένουν κενές οι υπάρχουσες θέσεις. Με λίγα λόγια η ζήτηση στα επαγγέλματα καθορίζεται και από την έλλειψη σε διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους: για παράδειγμα στον πρωτογενή τομέα δεν υπάρχουν αρκετά χέρια και γι’ αυτό παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες. Το συνοψίζει πολύ χαρακτηριστικά ο Φώτης Ρήγας, Head of IT Recruitment του kariera.gr: «Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που κρατάει την πρωτιά στα κενά του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η αγορά. Το είδαμε αυτό πάρα πολύ έντονα με τη συγκομιδή της ελιάς και θα συνεχίσει να γίνεται εντονότερο όταν ο δεύτερος σε ανάγκη τομέας, ο τουρισμός, ανοίξει τη νέα σεζόν από τον Απρίλιο! Στη συνέχεια, έχουμε μεγάλες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στον τομέα της παραγωγής, αλλά και στη λιανική. Οι ελλείψεις αυτές αφορούν σε πρώτης βαθμίδας εργατικό δυναμικό, αν πάμε σε πιο εξειδικευμένους ρόλους θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκεί την πρωτιά την έχει ακόμα η πληροφορική και δυναμικά έρχονται και οι μηχανικοί στις κατασκευές». Άρα ένα ετερόκλητο φάσμα ειδικοτήτων, από τη διαχείριση της… γης ως τη διαχείριση της ψηφιακής πραγματικότητας, είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης για τη φετινή χρονιά.

Δες χιλιάδες θέσεις, χιλιάδων εργοδοτών στην Ελλάδα με μια απλή αναζήτηση στο νέο kariera.gr. Σίγουρα κάποια από αυτές τις θέσεις είναι ιδανική για σένα.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα