Tips για ένα βιογραφικό ειδικά για θέσεις HR (+ Video)

Share This Post

HR cv tips

Share This Post

Αν στοχεύεις σε θέσεις HR, όλοι περιμένουν από εσένα υψηλή δεξιοτεχνία στο να φτιάχνεις βιογραφικά. Δείξε τους ότι την έχεις.

Καλώς ήρθες στον κόσμο του Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι ένας κόσμος με πολύ ενδιαφέρον και πολλές διαφορετικές πλευρές. Μπορεί να εργάζεσαι στο κομμάτι του recruitment, μπορεί η δουλειά σου να σχετίζεται με το Learning & Development των εργαζομένων, με τη Μισθοδοσία, τις Αμοιβές και Παροχές, ή να έχεις οποιονδήποτε άλλο Διοικητικό ρόλο. Ένα από τα συνήθη προσόντα σου, ως άτομο του HR, είναι να αξιολογείς τα βιογραφικά των άλλων. Όμως όταν πρέπει να περάσεις στην απέναντι όχθη, και να είσαι εσύ το άτομο που θα φτιάξει και θα στείλει βιογραφικό, πώς το διαχειρίζεσαι;

Δες πόσες θέσεις HR υπάρχουν αυτή τη στιγμή και διαμόρφωσε το CV σου λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω συμβουλές.

1. Πρώτο και κυριότερο: να έχεις στο μυαλό σου ότι οι απαιτήσεις που έχουν οι επαγγελματίες προσλήψεων από το δικό σου βιογραφικό είναι υψηλότερες απ’ ό,τι έχουν από το βιογραφικό του μέσου υποψηφίου. Οπότε, αφιέρωσε πολύ χρόνο και πολλή προσοχή.

2. Ένα γενικό -αλλά σημαντικό- tip: Εστίασε στον Άνθρωπο. Δουλεύεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό, άρα πρέπει να δείξεις στο CV σου πόση σημασία δίνεις στην ανάπτυξη των ανθρώπων. Στον κόσμο του HR, η επιτυχία σου μετριέται με βάση το τι ικανότητες έχουν και πόσο επιτυχημένοι είναι οι άνθρωποι γύρω σου. Πράγμα που αυτομάτως μας πάει στο tip 3.

3. Εστίασε στα αποτελέσματα. Σε όλο το CV σου πρέπει να φαίνονται τα αποτελέσματα που έχεις φέρει ή τα αποτελέσματα που μπορείς να φέρεις σε μια νέα δουλειά. Ξεκίνα με το να γράφεις δυο συνοπτικά λόγια για την αποτελεσματικότητά σου στο Resume summary σου, στην κορυφή του CV σου. Και συνέχισε αναφέροντας περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες στο κομμάτι που γράφεις την Εμπειρία σου. Για παράδειγμα:

“Πρότεινα τρεις νέες προτάσεις παροχών προς εργαζομένους οι οποίες υιοθετήθηκαν”.

“Εφάρμοσα ένα νέο performance management system”.

“Συνέβαλα στη μείωση του turnover εργαζομένων από 25% σε 5%”.

“Ανέλαβα 60 νέες προσλήψεις”.

4. Δώσε έμφαση σε δεξιότητες, σπουδές και κατάρτιση. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στο HR, δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορεί να έχεις  εργασιακή εμπειρία σε άλλες θέσεις, οπότε κάνε ρίξε βάρος στις δεξιότητες που αποκόμισες από αυτή την εμπειρία και που είναι χρήσιμες στο HR (τα γνωστά transferable skills!). «Υπογράμμισε» επίσης τις σπουδές σου αλλά και την κατάρτισή σου (που δεν πρέπει να σταματάει με τις σπουδές σου!) – βάλε δηλαδή e-courses και εκπαιδεύσεις που έκανες ή πιστοποιήσεις που πήρες σε HR topics που σε ενδιέφεραν. Και φυσικά έσο έτοιμος/η να αποδείξεις όσα γράφεις, όταν θα σε καλέσουν για συνέντευξη.

5. Νίκησε τα ATS συστήματα. Ξέρεις ότι μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα εντοπισμού κατάλληλων υποψηφίων, που σκανάρουν τα βιογραφικά για τις σωστές λέξεις-κλειδιά. Οπότε κι εσύ, δες ακριβώς τι ζητάει ο εκάστοτε εργοδότης και επίλεξε με ακρίβεια χειρουργού τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις στο CV σου για να πείσεις τους ATS αλγορίθμους ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση.

6. Last but not least, πρόσεξε να φαίνεται μέσα από το CV σου ότι θα αναβαθμίσεις αυτό που λέμε Employer Brand του εργοδότη. Πώς θα συμβάλλεις στο να γίνει ο εργοδότης σου πιο αποδοτικός; Πώς θα διαχειριστείς τον δύσκολο πολλές φορές διαμεσολαβητικό ρόλο που έχεις; Πώς θα βελτιώσεις τις μεθόδους προσέλκυσης και διατήρησης προσωπικού; 

Δες τα σχετικά blog post + video αν σε ενδιαφέρει το Employer Branding ως κομμάτι του HR.

Τώρα που ξέρεις πώς να φτιάξεις ένα βιογραφικό ειδικά για θέσεις HR, ανέβασε το βιογραφικό σου σε κάθε αντίστοιχη θέση που πιστεύεις ότι κάνεις match.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα

Θες να ενισχύσεις το βιογραφικό σου;

Στείλε μας ένα μήνυμα